Vattenmonster

Damien har blivit ett litet vattenmonster. Han dricker extrema mängder vatten och använder flaskan istället för napp. Han har aldrig riktigt varit något för att använda napp. Har du nappbarn själv kan du ju tänka dig vad som händer när jag tar ifrån honom flaskan och om jag inte ger honom den vid läggdags.

Häromdagen när vi var ute och shoppade så drack han närmare 1 liter vatten och så 300 ml ersättning/välling därefter på 6 timmar! Jag kan ju säga att det blir rätt många och tunga kissblöjor som resultat 😛

Jag frågade BVC om det är normalt att det är så här, och om det är farligt att dricka så mycket vatten. Det som var oroande med mängden var att han kan dricka sig mätt och inte få i sig den näring han behöver, men annars var det ingen fara. Vissa barn är helt enkelt vattenmonster. Dom tycker det är kul att dricka vatten och gör det till en (o)vana. Det känns skönt mot tandköttet och killar skönt i magen.

Jag ska dit och väga honom om drygt 2 veckor för att se om han ändå håller sin kurva. Man vill ju inte beröva honom sitt älskade vatten, men inte heller att han dricker så mycket att han inte vill ha mat.

Lämna ett svar