Växt

I ett tidigare inlägg nämnde jag iOs appen Growth och nu tänkte jag ägna lite mer åt det.

Har du ett barn som går, eller har gått, på BVC så vet du säkert också om att det finns något som heter tillväxtkurvor. När ditt barn vägs och mäts så skrivs värderna in i just ditt barns tillväxtkurva. Då ser man om barnet håller sin egen kurva och även hur barnet ligger till i jämförelse mot andra barn. Men huvudsaken är att barnet följer sin egen kurva.

Vi föräldrar har en tendens att hänga upp oss på barnens vikt, framförallt. Man tycker att andra barn är större, att barnet äter dåligt osv. Den lilla mappen man får av BVC där dom för in siffrorna säger ju inte så mycket annat än, just, siffrorna. Att barnet gått upp eller ner i vikt och vilka vacciner barnet fått.

Genom att föra över dom sifforna i appen så kan man då se barnets kurva närhelst man vill. Flera olika kurvor dessutom, och vi med prematura barn kan även välja att se kurvan med det i åtanke. Ett jättebra hjälpmedel till att gissa barnets längd inför klädinköp!

Appen är gratis för ett barn. Vill man kunna lägga in obegränsat antal barn så får man pynta 22 kr. Snål som man är, så körde jag på gratisvarianten. Men efter 3 veckor tänkte jag… herrejisses.. det är 22 spänn det handlar om! Sååå snål kan jag ju inte vara. Det är ju en kaffe på stan eller en läsk på macken!

Grabbarna har ju inte varit på kontroll sedan 10 månaders dagen, men på tisdag är det dags igen. Utifrån deras kurvor så gissar jag på att dom kommer att vara 74 cm och väga ca 9,8 kg. Men om jag ser till pojkarna i verkligheten så tror jag att det kommer att skilja en hel del på dom. Jag tror att Damien är några centimeter längre och även lite tyngre än vad Kevin är. Men så är ju Damien mer av ett matvrakt nu för tiden än vad Kevin är. Kevin vill bara ha massa godsaker som klämmisar, banan, melon och mackor. Mat och gröt spottas bara ut, oavsett om det är plockmat eller matning. I morse fick jag spelet på Kevin som vägrade äta ens en tugga av gröten, så hans portion tryckte jag ner i en klämmis, och då gick det helt plötsligt bra!

Trollbarn! 😀

Lämna ett svar