Vilken tid?

Tänk att det bara är två dagar kvar till julafton! Det känns verkligen inte…

Julgranen drog jag upp från förrådet i fredags. Jo, jag kör plastvarianten och har haft samma gran i säkert 10 år! Visserligen har den inte varit framme på ett par år, men den är hel och fungerar för oss. Tänka sig att jag faktiskt har samma belysning och kulor också sedan första året, och inte en enda kula har gått i backen. Nästa år lär det nog vara slut med det… då lär jag nog ha krossade julgranskulor över hela golvet med två 17 månaders som far fram som yrväder 😛

julgran

En sak som jag funderat på… det har väl kanske inte med julen i sig att göra, utan är mer generellt, även om det säkert blir en del förvirring runt jul också… är tid. Tid är ju väldigt relativt och har man inte ett specifikt klockslag att gå efter, vilken tid gäller?

När folk säger ’lunchtid’, vad menar dom då? Tar man en normal arbetslunch så inträffar ju den mellan 11-13, så vilket är det?
’Jag kommer på eftermiddan…’ Jaha? När är det då?? För mig börjar eftermiddagen efter alla luncher, alltså kl. 14 och håller på till kvällningen, vilket för mig börjar vid 18.
Och så har vi ’i morse’. När jag gjorde något ”i morse”, så var det förmodligen vid 6-7 och möjligtvis vid 8, men aldrig klockan 10! Det är förmiddag för mig!

Vad förvirrande och vad mycket missuppfattningar det kan bli genom att inte ange klockslag, eller åtminstone ett däremellan klockslag. Tänk vad pinsamt det skulle kunna bli annars…

Där plingar en annan på dörren vid 10 snåret för att man blivit inbjuden på en fika ”på förmiddan”, och när dörren öppnas står där polaren i pyjamas, håret åt alla håll och med sömndruckna ögon.

På julafton är det inte ens säkert att det handlar om varken klockslag eller dygnsperioder. Nä, då är det före eller efter Kalle som det pratas om. Speciellt bland separerade barnfamiljer där man ska dela barnen under denna dag. Jag själv var ett separationsbarn som fick spendera före Kalle med mamma och efter Kalle med pappa. Mat och tomte, och klappar så klart, blev det på båda ställen då respektive släkt hade sina egna tidsrutiner på julens alla aktiviteter.

Ja, det kommer helt klart att bli livfyllda, spännande  (och väldigt dyra 😛 ) jular framöver med mina små troll, oavsett familjemixar 🙂

Lämna ett svar