Vilken verksamhet!

Jag har tidigare skrivit om mitt missnöje gällande barnens förskola och nu ska jag spy lite galla igen. Inte specifikt för pojkarnas dagis, utan mer allmänt.

Varför jag tar upp detta nu är för att jag nyligen la ut en säljesannons på grabbarnas urväxta kläder och skrev att de fungerade bra som ”dagiskläder”. Hela och rena, men i använt skick och inget man behöver vara rädd om. Bland annat var det bodys jag skulle sälja och jag hann inte mer än att lägga ut annonsen förrän en förskolelärare kommenterade ”personalen vill inte att man använder bodys”.

Jag blir så jäkla trött på denna verksamhet som heter förskola!  Man ”får” inte ha vilka kläder man vill – om man har det så blir det gnäll och tillsägelser om ”barnet inte har något annat”. Mina barn måste exempelvis ha galon, inte allväders, ha strumpbyxor, inte strumpor, fleece, inte ull etc. Och vissa andra blir tillsagda om att inte ha bodys, regnoverall etc. Eller att dom måste ha sovvagn, men det finns inte plats att ha dom inomhus så dom får stå ute oavsett väder.

På pojkarnas dagis finns inga gungor, det har dom tagit bort då det är jobbigt för personalen att lyfta. Pojkarna sover utomhus, något alternativ finns inte då dom inte ens äger madrasser, och dom sover obevakat med enbart en babyvakt ute, medan personalen sitter inne och fikar.

Mina barn är sällan ute för att de är för kallt, för blåsigt, för blött, för högljutt och tusen andra orsaker. Dom har till och med tagit in snö inomhus för barnen att leka med!

Som utomstående verkar det vara väldigt mycket lathet på vissa förskolor.

Visst, man ska ha en ”egonomisk” arbetsplats, men man har ju valt yrket själv och barn innebär lyft, byta kläder och blöjor, hindra att barnen stoppar olämpliga saker i munnen och slår sig. Man är ju där för att se efter barnen och ge dom en pedagogisk utvecklande dag. Inte dricka kaffe och snacka skit med kollegor och/eller föräldrar.

Jo, för det händer det också… Flera gånger har jag hört ”skvaller”, både direkt till mig om andra barn och föräldrar och även när jag kommit mitt i ett samtal med en personal till en annan eller till en annan förälder.

Jag ska också tillägga att jag absolut inte drar samma över en kant och jag har även fått höra historier om hur bra vissa förskolor är. Så det är väl som mycket annat, att kvalitén varierar. Men här är det ju inte direkt ”man får vad man betalar för”, då man betalar samma belopp oavsett vilken förskola det gäller.

Kommentera