Vinter på sommarn

Det är inte billigt med barn! Det kan nog alla föräldrar skriva under på. Och sånt som behövs allra mest är också sånt som kostar därefter… Det är därför många letar efter reor och rabatter av olika slag.

Nu, mitt i högsommaren, är det läge att tänka på vinterkläder, för det är nu man kan hitta bra priser på fjolårets sortiment. Men med ständigt växande barn är det inte så lätt att spå vilken storlek barnen kommer att ha om ett halvår, eller vilka storlekar!

I en tvillinggrupp på Facebook fick jag tips om appen Growth. Där lägger man då in barnets längd, vikt och huvudomfång och ser då barnets kurva, precis som på BVC. Då blir det genast lättare att ”spå” kommande storlekar. Fast i mitt fall hamnade det mitt emellan: 82 cm vid 18 månaders ålder, alltså i januari. Vad gör man då rå? Väntar jag med att köpa kläder blir det förmodligen dubbelt så dyrt. Köper jag 80 riskerar jag att det blir för litet och köper jag 86 riskerar jag att pojkarna ”badar” i kläderna och att det blir svårt för dom att röra sig i dom.

Det blev helt enkelt till att köpa båda storlekarna. Lekmer har just nu 50% rabatt på många vinterkläder och dubbla uppsättningar blir då fullpris för en uppsättning, vilket jag förmodligen skulle få betala om jag väntar till senhösten för att se vilken storlek dom kommer att hamna på. Den storlek som inte passar kan jag ju förhoppningsvis sälja och få tillbaka lite av pengarna 🙂 Men det finns ju även alternativet att dom faktiskt kommer att behöva två storlekar i vinter!

När jag ändå är inne på lekmer, så kan jag tipsa om att dom nu har rabatt på Pampers blöjor igen 🙂 Priset för Baby Dry strl 5 blir ca 1,73 kr styck mot ICAs 2,01 kr styck (storpack 80 st för 161 kr). Frakten kostar dock 29 kr (levererat hem till dörren), men beställer man 3 kartonger (432 blöjor), alltså blir det ca 1,79 kr styck per blöja med frakten inräknad. Visserligen kan man inte nyttja eventuella rabattkuponger från Pampers, men att få det levererat till dörren och slippa bära hem skiten är värt mycket för mig! 😀

Lämna ett svar