Äta mjölk

Jag har aldrig gett grabbarna mjölk. Jag dricker det inte själv och har det därför sällan hemma. Det är bara i matlagning och så som jag använder mjölk. Men idag tyckte jag att det var dags för dom att få smaka. Varför vet jag egentligen inte. Det är ju inget dom behöver i sig. Dom får ju i sig alla mineraler och vitaminer dom behöver ändå.

På förmiddagen var vi iväg, i spöregnet, till ICA. Jag passade på att köpa en ny pipmugg. Dom fick välja själva vilken dom ville ha genom att peka på en av de tre sorterna jag höll framför dom. Det blev en sån där plastglasaktig mugg med en pipdel man skruvar på. Droppsäker skulle den vara också.

När det var dags för lunch hällde jag upp lite mjölk åt dom i varsin mugg. Ingen av dom fattade riktigt vad muggen skulle användas till. Man var ju tvungen att suga ordentligt för att det skulle komma nåt ur muggen, och det blev nu ytterligare en sorts pipmugg som förmodligen kommer att stå och ta plats i skåpet. Jag vet inte om dom helt enkelt inte gillar själva piparna på muggarna eller om det är jobbigt att suga ur innehållet. Men detta blev nu den tredje pipmuggen som dom bara kastade iväg eller använde som trumpinne mot matstolsbordet.

Jag skruvade av pipdelen och tänkte att dom skulle få dricka som ur ett glas istället. Det blev lite varierande resultat med den delen.

Jag skulle hjälpa Kevin att hålla i muggen när han skulle dricka, men icke sa nicke! Han ville inte ha nån hjälp inte utan drog snabbt bort muggen från mig och drack så duktigt själv så. Okej, det blev lite överspill emellanåt, men på det stora hela hade han inga problem med att varken hålla muggen eller att dricka.

image

Jag gjorde samma med Damien. Höll muggen mot hans mun och hällde lite. Damien gapade medan mjölken rann in och fortsatte att hålla munnen öppen när jag tog bort muggen, vilket resulterade i att det mesta rann ut. Dom få dropparna som blev kvar i munnen började han tugga i sig. Han fattade liksom inte att det var något man kunde dricka 🙂
Damien sträckte sig efter muggen och jag lät honom hålla den själv. Jag tänkte att det kanske gick bättre för honom att dricka då, men näe… då vändes snabbt muggen upp å ner och nästan all mjölk hamnade på matstolsbordet innan jag hann få stopp på honom. Damien försökte nu istället att plocka upp mjölken ur muggen med händerna. Det gick väl kanske inte riktigt så bra med den delen 😛

image

 

Lämna ett svar