Avslag

Jag har alltid haft mens som man kan ställa klockan efter, med undantag för i början av graviditeten, men det hade ju sina skäl 😛 Och sparsam har den varit också. Första dagen har jag kunnat klara mig på en enda binda och resterade 3-4 dagarna har jag kunnat använt ett enda trosskydd. Ja, inte för att gått omkring en hel dag med det, men i praktiken.

9 veckor efter förlossningen kom mensen tillbaka. Ja, jag hade ju blött en dag redan tidigare, men en mer varaktig mens i alla fall. Sen blödde jag flera veckor i sträck. Ja, nästan. Det blödde några dagar, det var 1-3 dagars uppehåll, sen kom den igen några dagar osv. Den var lika sparsam som den alltid varit, så det var ju egentligen inte hela världen. Jag gick omkring med trosskydd för jämnan för rätt var det var så kom det ju en skvätt igen. Men trots det så är det ju lite halvjobbigt. Vem gillar att ha mens liksom??

Jag fick min mens väldigt tidigt. Jag gick nog i femman, om jag minns rätt. När jag började högstadiet hade jag sån extrem mensvärk att jag blev satt på P-piller. Det ska ju underlätta sägs det. Och det gjorde det helt klart. Jag slapp ha så ont att jag var dubbelvikt och var illamående. Och sedan dess har jag ätit dessa små piller. Nja… fram till för 3 år sen i alla fall.

Lång historia kort. När jag fyllde 30 gick jag i celibat. Var superless på allt var killar hette. Efter två år tyckte jag att det var onödigt att knapra pillren, jag hade ju ändå inte sex, så jag förnyade inte mitt recept efter det. Mensen förblev regelbunden och sparsam och förutom lite molande som jag alltid haft dygnet innan mens, så var det precis som vanlig.

Åter till nutid…

Jag har inte haft något mensmolande alls efter graviditeten så jag får ingen som helst förvarning om att det är på G. Förra veckan fick jag mens igen. Jag la ett trosskydd i trosan precis som vanligt och det var inte mer med det. Någon timme senare känner jag hur det bubblar till och riktigt rinner ur mig. Som tur var så var jag hemma. Precis hela trosskyddet var rött, och en stor del av trosan också för den delen! Jag bytte såklart till en binda, men några timmar senare var även den helt rödfärgad och hade läckt. Dessutom var det avslag på den!?

Är det möjligt att, 4 månader efter förlossning, fortfarande ha avslag?? 😮

Det riktigt forsade ur mig de kommande 4-5 dagarna. Jag fick byta binda var 3:e timme för att den var helt nedblodad, till skillnad från tidigare då man bytt av hygieniska skäl. Tur i oturen att tvingas upp på natten för att ge trollisarna mat! När jag skulle nånstans var det både tampong och binda som gällde. För säkerhets skull! Och tur var väl det, för en tur på ICA och tampongen var sprängfull när jag kom tillbaka.

Det sägs ju att mensen kan krångla upp till ett år efter en förlossning. Jag hoppas verkligen att jag får tillbaka samma sparsamma och regelbundna mens som tidigare. För fy fasan om jag ska ha sån här mens till klimakteriet!

3 thoughts on “Avslag

  1. Blev lite nyfiken vad du syftar på när du säger att det dessutom var avslag på bindan? 🙂 Jag skulle nog inte kalla det avslag så här 4 månader efter, utan tror det är mens men isåfall med flytningar eller ”gammal blod” (brunt).

    Jag blödde väldigt riktligt och fler dagar i början när mensen var åter nu senaste graviditeten. Sen har den varit riktigt sparsam (äter minipiller så även därför den kanske tjorvat lite). Nu är den nog tillbaka till det normala igen (hoppas jag!).

Lämna ett svar