Badtroll

Igår låg båda pojkarna och lekte lite med varandra i sängen. När jag kollade till dom såg jag att det bara var en pojke som lekte. Damien hade däckat 🙂

Då tog jag tillfället i akt och tog mig ett bad med Kevin. Nu har han upptäckt tjusningen med att plaska. Och plaska blev det en hel del av! Det fanns nog inte en torr fläck på nån av oss 😛
Kevin älskade att ligga och flyta på ytan mellan mina ben. Ja, jag höll ju såklart upp honom 🙂 Då skrattade han högt och for som en propeller i vattnet. Så underbart härligt!!!  Visst blev det en kallsup eller två också, men det skakade han av sig rätt snabbt och fortsatta plaska.

Mina bröst kommer han tydligen ihåg. Vid ett tillfälle när han låg på min mage så blev han en liten fågelunge igen och försökte suga tag i bröstvårtan, men det blev en mun full med vatten istället, så sen la han ner det projektet och fortsatte leka Don Quiote.

Efter att vi klivit upp ur badet så la jag honom i babygymmet för att gå och torka och klä på mig själv. Efter nån minut blev det tvärtyst så jag gick och kollade vad han gjorde. Jag hade förväntat mig att han låg och stirrade på TVn där barnkanalen visades, men nä… han hade dragit en filt över huvudet och däckat han också. Kevin är lite rolig på det sättet. Han vill ha en filt eller en snutte över ansiktet när han ska sova.

Lagom till denna stund åkte Damiens huvud upp och han började gnöla. Jag la honom tillrätta och gav hon flaskan. Då kom han till ro, började sörpla i sig och somnade straxt om igen.

Det är nästan på klockslaget 17 som dom somnar varje kväll. Fast inte för natten. En bra kväll så sover dom till 22, då dom vaknar och vill ha mat. En inte lika bra kväll är när dom vaknar om vartannat och gnyr och gnäller. Då får mamma inte mycket gjort inte. Kvällen är ju liksom min tid, då jag kan diska, plocka undan, bada, gå ut med sopor, äta… ja, vad jag nu behöver göra.

I går kväll var jag enormt glad att dom båda somnade så fort utan något gnäll. Jag hade fått migrän och det enda jag ville var att äta och gå och lägga mig. Men det tar ändå sin lilla tid på kvällen att åtminstone få undan på diskbänken och golvet så att frukostgröten går snabbt och smidigt att fixa till och man inte snubblar på massa saker under natten när man vandrar upp för att göra iordning mat åt nattätarna.

Lämna ett svar