Barnvänligt Netflix?!

Jag var en av dom få som inte hade Netflix. Har liksom inte tyckt att jag behövde det. Men det kom sig en kväll att jag och hjärtat skulle kolla på en film, så då blev det att jag provade en månad och det visade sig var smidigt även för grabbarna. Dom har en dator på sitt rum som är kopplad till tvn och Netflix barnkonto var ju väldigt enkelt och smidigt för grabbarna att klara själva.

Eller?

Nu har det visat sig att det inte finns någon barnspärr på Netflix. Dels kan dom med några knapptryckningar byta till mitt konto och därmed kunna se program som inte lämpar sig för småbarn. Visst, det finns en föräldrakontroll där man behöver ange en pinkod om man ska titta på något som är barnförbjudet, men det känns ju väldigt bökigt att jag ska behöva ange kod varje gång jag ska titta på något. Är det inte bättre att kunna lösenordsskydda konton?!

Men det är inte bara det här som är tokigt med Netflix… barnen kan nämligen uppgradera kontot bäst dom vill. Jag anser bara att jag är i behov av 1 skärm. Jag tittar ju aldrig på film förrän barnen lagt sig, så då är det onödigt att betala för fler skärmar. Men ibland händer det att vi tittar på Netflix tillsammans i vardagsrummet, men det behövs ju ändå inte fler skärmar för den dels skull. Det är ju bara att avsluta ena för att öppna på andra. 

Vid två tillfällen har det nu dock hänt att Netflix varit igång på en skärm medan något barn försökt sätta igång densamma i deras rum. Då har frågan kommit upp att uppgradera, vilket barnen då enkelt kunna gjort. Inloggade på barnkontot, utan att behöva uppge varken lösen eller pinkod. Och det är inte ens någon funktion som existerar! Fullkomligt idiotiskt! Särskilt för något som faktiskt är anpassat för barn. Några som inte har rätt att handla på internet utan förälders tillåtelse. Ett sådant avtal är inte giltigt, men likt förbaskat måste jag betala för det.

Dras pengar den 4:e och jag upptäcker köpet den 5:e kan jag gå in och nedgradera kontot, men pengarna som redan är dragna får jag ju inte tillbaka utan nedgraderingen sker först efter min betalda månad är slut. Nu är det visserligen ”bara” 20kr/mån det handlar om, men ändå… att ens inte ha barnsäkra funktioner för ett sånt stort företag som dessutom riktar sig till barn är idiotiskt.

Lämna ett svar