Du gamla du fria…

Idag är det Sveriges nationaldag och bäbisarna är 27 hela veckor gamla. Ja, i magen i alla fall 🙂 Hur vi ska fira den? Ja, det lär nog inte bli annat än med någon godsak framför TVn. Idag är ju även min sista sjukskrivningsdag, så jag får passa på att vila så länge och mycket jag kan.

130606_nationaldag

Jag har upptäckt att dom gillar musik – eller hatar det. Jag vet inte vilket, men dom brukar vakna till liv när det är musik på gång. Ettan verkar digga mer sommarsoft musik som Lionel Richie och Sheena Easton, tvåan är mer för klassisk rock och hårdrocksballader. Fast dom är lite som sin mamma –  allätare. Det är mest låten i sig och inte någon speciell genre. Det är ju youtube bevis på. Rätt vad det är har dom party i magen och nästa låt är dom helst stilla. Det är rätt fascinerande 🙂

Sedan ultraljudet har dom varit lite mer aktiva, men dom sover nog för det mesta, eller sparkar på varandra istället för på mig. Men när det spelas musik och efter att jag ätit, då brukar dom komma igång en stund.

Jag har påbörjat en spellista åt dom som jag tänkte jag skulle börja vänja dom vid redan nu. En bekant melodi kanske hjälper sen när det blir grin och svårt att sova?

27 veckor och jag har gått upp 10,4 kg sedan invägningen för exakt 11 veckor sedan. Jag och vågen var okända för varandra innan graviditeten, så jag har ingen aning om vad jag vägde innan graviditeten, men jag skulle tippa på att jag hade gått upp runt 5 kg innan inskrivningen. Gravidvikt eller julvikt låter jag vara osagt, men jag hade helt klart ökat i vikt efter julhelgen, och befruktningen bör ha ägt rum runt den 10 december.

Vecka Vikt
0 54,0 kg?
16+0 59,0 kg
22+2 64,8 kg
23+5 66,6 kg
26+0 68,3 kg
27+0 69,4 kg

Det är ju inte underligt egentligen att man har ont i ryggen så man håller på att smälla av. Man har ju blivit 15 kg framtung på typ 15 veckor!

5 thoughts on “Du gamla du fria…

  1. Jag gick upp från 65 till typ 91, nästan 30 kilo 😉 Å efter amning var jag nere på 86, så resten var alla chokladkakor och ostbågar 😉

    1. Vilken jäkla tur att jag inte äter ostbågar då. Då kanske det ”bara” är chokladkaksvikten kvar för mig sen 😛 Hahaha
      Om en månad ska dom ju börja dra iväg i vikt så vem vet vart fasan man hamnar innan det är färdig 😮 !!

  2. Gillade ide´n om spel lista. Såg på listan på namn, flicknamnet Jersey…..om du nu har en flicka i magen…..så ladda ner en av världens bästa låtar….Jersey Girl, med Bruce Springsteen. Älskas även av ännu ofödda……

    1. Välkommen tillbaka 🙂 Trevligt att du hittade tillbaka hit. Jag har lagt till spellistan jag skapat i det här inlägget, så att alla som vill kan ta del av den 🙂

Lämna ett svar