En ljus idé

Pyssel med barnen är aldrig fel. Det stimulerar inte bara deras kreativitet och tömmer lite energiförråd. Man får ju dessutom kvalitétstid med barnen 🙂
Själv dröjer det ju några år innan jag kan börja pyssla med småtrollen, men jag kanske har några läsare som har små pysslingar.

Nu i höstmörket blir en urdiskad glasburk kanon som en ljuslykta.

Se till att glasburken är diskad väl även på utsidan så att det inte finns fettfläckar och att etiketten är borttagen.

Nu kan du antingen ta övre skitet på en dekorativ servett och limma fast på utsidan av burken med ett hobbylim som är utspätt lite med vatten (för att det ska bli lättare att sätta dit) eller så kan du måla burken. Du behöver inte använda glasfärg utan kan använda dig av hobbyfärg eller till och med väggfärg. En del färger kan vara svåra att fästa på glas, så då kan du limma dit ett skikt av en vit servett före och sedan måla på servetten när limmet torkat.

När du målat färdigt (helfärg tycker jag personligen blir snyggast om ska använda som ljuslykta, men motiv fungerar det också) och/eller limmet torkat, spraya med klarlack så håller sig burken lite längre utan att blir förstörd om det skulle regna eller du skulle behöva skölja ur den. Beroende på färg/lim kanske det inte håller för att diska, speciellt inte maskindisk!

När den är torr är det bara att sätta ner ett värmeljus i det. Men använd inte locket då… inget syre – ingen eld. Har man en lite högre burk så kan man göra små hål i locket. Då kan man ha locket på och så blir det lite mer vindskydd om man vill ha lyktan utomhus. Se dock till att det är brandtåligt. En del lock har plastig insida, vilket då kan smälta eller börja brinna.
Ju större burk desto bättre eftersom att det hindrar blåsten från att släcka ljuset och så blir det mer myspys med mer färg 🙂

ljuslykta

Lämna ett svar