Fredagsskoj

Eftersom att pojkarna bara kommer att gå på dagis måndag-torsdag så tyckte dagis att vi skulle köra inskolningen på samma sätt, så idag har vi varit lediga.

Det har varit rätt trist och blött väder med regnet hängande i luften så vi har bara varit hemma och busat.

Efter förmiddagsmellis fick grabbarna dega för första gången. Men eftersom att dom ska stoppa allt i munnen så gjorde jag en ”engångslera” på bara mjöl, vatten, olja och livsmedelsfärg. Allt salt som är i trolldeg och play-doh kändes lite onödigt att dom skulle få i sig.

Det var väl sisådär roligt att dega. Grabbarna ville bara äta ”leran” hela tiden så jag kan konstatera att 13 månader är alldeles för tidigt för att börja med lera 🙂

Degbarn

Efter middagsluren blev det bus på hög nivå i grabbarnas lektält när mamma tiger jagade och ”bet” dom små trollen. Dom skrattade så dom kiknade. Så underbart! Lite tittut blev det också, men då var det mest grabbarna som tyckte det var skoj att tittuta varandra 🙂

Väldigt trötta pojkar somnade snabbt vid läggdags, men efter dryga timmen vaknade Damien och var jätteledsen och fick komma och lägga sig i min säng. Dom liksom turas om med den saken, och det är jag evigt tacksam för. Det blir ju jäkligt svårt att söva båda samtidigt i min säng. Dels busar dom upp varandra och så vill dom gärna krypa och utforska allt, så att hålla reda på och samtidigt försöka få dom att sova…. Det går ju inte!

Damien var så trött så han rörde sig knappt, bara låg och halvtittade allt eftersom ögonlocken blev tyngre och tyngre och till slut snarkade han gott i min famn.

 

Damiengos

Lämna ett svar