Halloweenpyssel

Här hemma har vi börjat pyssla och dekorera inför Halloween. Det är inget jag gjort förut, men nu när jag har barn (och det blivit poppis att fira Halloween även här hemma i Sverige) så känns det viktigt att barnen får ta del av den traditionen. (Om man nu kan kalla det tradition i Sverige än 😛 )

I mitt förra inlägg så skrev jag om lamphattar i form spöken, och vi har nu fortsatt att dekorera köksfönstret med spindelnät och spindlar gjorda av silkespapper.

img_5825

En klick lim på varje spindel och sen trycks dom mot det uppsatta spindelnätet. Silkespapper är så tunt så att minsta vinddrag gör att spindlarna ser ut att röra på sig.

img_5826

Jag gjorde även självlysande spöken där jag blandade allroundlim och glow-in-the-dark färg som jag målade ut på ett bakplåtspapper med hjälp av en siliconpensel. Sen fick det torka innan jag målade ögon och mun med en spritpenna. Några spöken satte jag upp på badrumsspegeln. Barnen tycker det är roligt gå in i det mörka badrummet och kolla om spökena lyser.

img_5836

Några spöken fick barnen klistra på kartongpapper som vi även satt fast spindelnät på.
Utav garn gjorde vi några spindlar. Dessa klistrade dom också upp på kartongpapper. På den oranga har vi först gjort ett eget spindenät av tråd. Jag hade inget vitt garn, annars hade jag föredragit det.

img_5855

Sen har vi mest gjort det enkelt för oss (mig 😛 ) och köpt halloweendekorationer som jumbospindlar och stora självlysande skelett.

Kommentera