Hemska tanke!

För ett tag sen så hittade jag en bild på internet, vilket jag nu försökte leta fram igen genom att Googla. Jag återkommer till detta…

Medan jag då Googlade så hittade jag en annan bild som fick det att gå kalla kårar längs ryggraden på mig.
Titta på bilden nedan och säg mig vad du ser.

foster_12_veckor
Min första tanke när jag såg bilden var att det är en för tidigt född bäbis. Och visst… så är det ju, men det är bara halva historien. Sitt ner och håll i hatten. Det här är vad man föder ut när man gör abort i vecka 12! Bara tanken på det gör att det krampar sig inom mig och jag får svårt att andas. Jag var ju själv i vecka 13 när jag först stod med beslutet att göra abort eller inte, men jag klarade helt enkelt inte av att göra det och en stor anledning till det var just att det faktiskt fanns bäbisar där inne, inte bara små ärtor. Jag såg ju dom som liven på ultraljud, men en 2D svartvit bild motsvarar långt ifrån vad bilden ovan visar.

Jag försökte ju även, förgäves, att försöka få pappan att förstå varför jag valde att behålla barnen och jag berättade så klart då mina känslor inför att det faktiskt var fullt utvecklade bäbisar där inne som svalde fostervatten och sparkade och slogs med sina små ben och armar. Men han förstod inte alls vad jag pratade om och tyckte att så länge bäbisarna låg i magen så var det inte några riktiga liv. På det stora hela var det i alla fall så hans åsikt var.

Är det mina graviditetshormoner eller modersinstinkten som gör att det skär i mig av tanken att jag kunde ha aborterat det som visas på bilden? För mig är det en bäbis… ett liv… en del av mig.

Usch!

Men nu till bilden jag egentligen letade efter…

foster_28_veckorDet är ju inte konstigt att bäbisarna där inne buffar och sparkar och sträcker på sig så man tror att dom ska komma ut ibland. Se bara hur trångt dom stackarna har det! Och nu är det ju två som får trängas med varandra till och med… Bilden är tagen i vecka 28 eller 30. Det står olika på de två siter jag hittade bilden på, så jag vet ju inte riktigt vilket. Men jag är ju i vecka 28, så ungefär så här ser det ut i min livmoder just nu.

Det är ju inte konstigt att tvillingar gärna vill ut lite tidigare med tanke på hur trångt dom måste ha det där inne 🙂

3 thoughts on “Hemska tanke!

  1. Gjorde abort i v 18 och kan omöjligt se ut så. Då den inte liknar vår välskapta dotter. Vill inte att de ligger ute fel bilder på foster

  2. Ett 12-veckor gammalt foster ser inte ut så. Bara att kolla in boken ”Ett barn blir till” så ser man att det inte stämmer. Missfall i v.12 såg inte ut så alls..

  3. Det där en en miniatyrbebis. Säkert rätt storlek, men inte verklig i övrigt. Efter att ha jobbat på kvinnokliniken och tagit hand om foster runt v 13-17 så har jag sett dem med egna ögon. De är inte så välutvecklade.

Lämna ett svar