Högtflygande

Det är konstigt att man i detta land, där det dagligen pratas om att vi inte ska diskriminera, accepterar att tvillingar får diskrimineras. Jag har ju tidigare nämnt det där med babyboxar och medlemsklubbar – att man som tvillingförälder inte får dubbelt av gåvor och rabatter. Med undantag för på BB där jag faktiskt fick två bagar av varje. Men vissa rabatter och bonusar i dom kunde jag ju inte använda.

För skojs skull så kollade jag på sas.se vad det skulle kosta att flyga med pojkarna. Döm om min förvåning när jag, som ensamstående tvillingförälder, inte får flyga med mina små. Eller det gäller ju egentligen alla ensamstående med två småbarn. Det kom ett felmeddelande att man måste vara två vuxna för att flyga med två barn under 2 år. Jag kan ju förstå logistikproblemet med att ha två spädisar i famnen, men det borde ju finnas ett alternativ då att ha ena i en bilstol och alltså få köpa ytterligare en stol.

Och när jag ändå är inne på ämnet… Hur diskriminerande är det inte att ”familjekampanjer” avser två vuxna? Man får ju ofta rabatter och erbjudanden via ICA kort, kreditkortsbonusar och liknande, men då avser dom två vuxna och x antal barn. Som ensamstående blir det då billigare, eller åtminstone samma pris, att boka utan rabatten. Vi lever faktiskt på 2000 talet där ensamstående föräldrar är väldigt vanligt, så varför kan dom inte ha erbjudande även för oss??

Och framför allt… varför har inte nöjesparker av olika slag såna erbjudanden? Jag kan förstå varför boende kostar samma, då det är samma utrymme som nyttjas oavsett om man är en eller två föräldrar. Men att paketpriser med entréer, mat etc. inte finns anpassade för olika familjekonstellationer tycker jag är dåligt. Ofta gäller det dessutom 2 vuxna och 2 barn. Då är det ju ännu fler som blir diskriminerade.

Ibland händer det till och med att man får betala för två vuxna fastän man bara är en. Ta Kolmården till exempel…

Jag fick ju en tremänning 3 dagar före pojkarna föddes och vi tänkte fira deras 1 års dag (eller därikring) på Kolmården. Syrran ville också följa med med sin 6 åring och föreslog att vi skulle ta en övernattning med spa på Vildmarkshotellet. Kanon! Det kan ju trötta mammor behöva. Och Kolmården har ju till och med barnanpassat spa. Det är både barnvänlig miljö och det finns till och med behandlingar för barn så att både barn och föräldrar kan bli ompysslade på var sitt håll. Det var ju jättebra! Trodde jag ja! Efter en mailförfrågan så visade det sig att det var åldersgräns på 3 år för behandlingarna. Detta trots att dom annonserar ”för dom minsta”. Dom minsta är väl ändå 0 år?! Jaja. Spaavdelningen är i alla fall inte åldersbegränsad så vi får väl turas om med barnpassning och behandling. Det andra knepiga med familjebehandlingarna är att det står (exempelvis) ”Här får barnen ett härligt kurbad samtidigt som föräldrarna får en valfri ansikts- eller fotbehandling vardera.”. Detta kostar då 900 kr. Jag frågade då hur det blev med priset eftersom att jag är ensamstående. Men det blev ingen skillnad. Det känns ju väldigt orättvist att jag ska betala lika mycket för en vuxen som andra får göra för två. Men nu blir ju inte familjespa aktuellt för min del, då pojkarna inte har åldern inne. Men ändå…

Så har vi ju det där med boendepaket. Dom har visserligen paket för 1 vuxen, men då är det barn som är över 3 år som det gäller för. Alltså inte 1 vuxen och barn under 3 år. Barn under 3 år har ju fri entré och bor gratis om dom sover i förälders säng. Jag får då alltså betala för 2 barnbiljetter, vilka kostar 395 kr styck för 2 dagars (pris för enbart entrébiljett), vilket då skulle bli runt 800 kr för mycket för paketet. Som det verkar så går det ju inte ens att boka enbart hotellrum och köpa entrébiljetter separat heller. Så jag antar att man som ensamstående förälder till barn under 3 år får bita i det sura äpplet och snällt betala överpris 🙁

happy halloween

Lämna ett svar