Ingen halka nu inte!

Det blev sent för pojkarna idag.

Barnens farmor har varit bortrest så dom har nog inte träffats sedan mors dag, men på eftermiddagen idag så kom hon på besök. Ett väldigt kärt återseende även om trollen blev lite smått blyga de första minutrarna.

Vi tog en tripp till det närliggande köpcentret där vi åt lite middag och gick runt lite och tittade. Och så köpte vi strumpor. Massor av strumpor!

När vi kom hem igen hade klockan passerat 19 och pojkarna slocknade ovaggat 🙂

Då tog jag och farmorn fram våra nyinköpta strumpor och gjorde halksockor. Massor av halksockor! Här är några av dom som jag gjorde…

halksockor

Jag har ju tidigare skrivit om just detta tips – att göra egna halksockor. Jag beställde färger från Rainbow silks som jag tipsade om tidigare, så jag har ju en uppsjö av dom nu – och mer kommer jag att beställa! 🙂 Perfekt inför dagis!!

I det tidigare inlägget använde jag glasburkar som jag stoppade in i strumpan. Men det rekommenderar jag inte. Tyget blir alldeles för sträckt så att färgen drar ihop sig och blir inte alls nåt bra. Nu använder jag istället ett bit utklippt kartong som är ovalt klippt vid tårna och är i samma bredd som strumpan, så att tyget då inte blir sträckt, utan bara slätt.

Stumporna är inköpta på Nameit och kostade 70 kr för ett 5 pack. Men jag var ju såklart tvungen att köpa 2 st 5 pack, annars hade det ju blivit ett udda sockpar, och det går ju inte 😛

3 thoughts on “Ingen halka nu inte!

    1. Du får ta med dig några strumppar och komma hit nån dag och göra några åt lilljäntan. 🙂

  1. Mys mys mys och åter igen mys
    Vi bara myser och går på 🙂
    Så roligt att göra halkisar 🙂

Lämna ett svar