Jag ska sätta vingar på pengarna…

Igår var jag in i en babybutik för första gången. Ja, inte allra första gången, men första gången för egen skull 🙂

Jag tittade lite på utbud och priser på bilbarnstolar och barnvagnar. Hejsan hoppsan, vilka summor!!

En bilbarnstol låg i snitt runt 2.000 kr med basdelen, jag behöver då alltså två vilket blir ca 4.000 kr!

Sen kom jag till barnvagnar och jag hade väl tippat på att det skulle vara runt 5.000 kr, men det var över det dubbla i snitt! 12-16.000 kr!
Efter att ha känt och klämt lite på några vagnar kom jag fram till att jag ville ha någon med låg vikt, eftersom att jag kommer att behöva bära vagnen upp och ner för trappor och lyfta in och ur bilen. Sen vill man ju såklart ha någon som är lättmanövrerad och så vill man ju att det ska vara enkelt och snabbt att ta bort och fästa själva sitsen. Ett stort plus är ju om man dessutom kan förvandla vagnen från en liggvagn till en sittvagn, när det blir dags för det.

Det var en vagn som höll samtliga krav; Las Vegas från Babytravel, och priset för den var runt 5.000 kr komplett! Alltså med ”omvandlingsmöjlighet”.

Men det jag generellt kände för de flesta vagnar var att de var bökiga och mer eller mindre svåra att ta bort och fästa sitsen på för att det var trångt om utrymme. Men en vagn kändes perfekt; City Select från Baby Jogger. Skillnaden mellan den och de andra var att det var singelbredd på den. Det vill säga att barnen sitter framför/bakom varandra istället för bredvid varandra, vilket då gör att vagnen också blir dubbelt så bred.

Men 10.680 kr! Uj… det är mycket pengar det. I det priset tror jag att det ingick både två sittdelar och två liggdelar. Åtminstone gör det det på Syskonhusets webbshop. Men när man bestämt sig för en vagn, så kan man ju försöka hitta kampanjpriser på vagnen. Just nu har jag hittat en webbshop som säljer City Select i standardutförande för 5.845 kr, alltså 650 kr mindre än rek. pris. och har även några hundralappar rabatt på extra sittdel och liggdelar. Så en komplett vagn med det kampanjpriset skulle alltså bli 9.610 kr, vilket då blir cirka tusenlappen som man tjänar.

Och dessutom, på vagnpriserna tillkommer ju alltid sånt där som åkpåse och regnskydd, så man får väl lägga på en tusenlapp för det också, eller två i mitt fall.

Jag är nu då uppe i cirka 25.000 kr innan tvillingarna ens sett dagens ljus!

Förhoppningsvis kommer vagnen i alla fall få ett bra andrahandsvärde (kollar man på blocket idag så skiljer det typ bara hundralappar från nypris) då den går att kombinera på så många sätt. Ligg + Sitt, Sitt+ Sitt, Ligg + Ligg, eller som en enkelvagn… Det finns även möjlighet att fästa sina två bilbarnstolar på denna vagn genom att köpa till extra fästen för några hundralappar. Men då krävs det ju att man har ”rätt” bilbarnstol också.

 

Lämna ett svar