Måla med barn

Än lyser snön med sin frånvaro på de flesta håll i Sverige. Det är sån här tråkig mellantid då det är mörkt, slaskigt, kallt, blåsigt och rått. Det är inte ett dugg kul att vara utomhus och leka.

Dom lediga dagarna vill man ju göra något med barnen och det blir ju svindyrt att gå till lekland varje dag! Även om nu grabbarna går för halva priset tills att dom fyllt 3, då är det ju ändå 120 spänn som går bara i entré. Så ska det ju ätas också, så där går ju ytterligare stålar.

Här kommer två tips på vad man hitta på med färger. Perfekt för dessa trista dagar.

Till den första målningen behöver du ritpapper, stearinljusstump, pensel och vattenfärg. (Du kan även använda egengjord färg som jag tipsat om tidigare eller späda ut flaskfärg ca 50/50 med vatten).

Låt barnet använda ljuset som en krita. Det kommer knappt synas nåt på pappret, speciellt inte om man använder vitt ljus. När barnet målat färdigt så tar du fram färg och pensel så får barnet måla på pappret igen. Då framträder konstverket som barnet gjort med ljuset.

image

Till den andra målningen behöver du ritpapper, flaskfärg/fingerfärg och eventuellt en pensel.

Låt barnet måla på pappret med riktigt av färg. Antingen att kladda dit färg med händer eller med pensel. Större barn kan använda småförpackningar av flaskfärg för att kladda dit färg. Sedan viker du pappret på mitten och drar lätt med handen från vinkningen och ut mot kanten. Vik därefter upp pappret igen och du har fått en fin fjäril/fågel/insekt eller vad det nu blir för tjusigt.

image

Lämna ett svar