Mamma Tiger

Det där med att söva barnen har varit en utmaning ett bra tag. Det skriks och gråts. Dom ställer sig upp och kastar saker. Varför vill inte barn sova när dom är trötta??
Att skapa lugn och ro inför läggdags är ju något man fått höra från alla håll och kanter.

Att låta barn exempelvis se på TV direkt innan läggdags, eller kanske till och med i sängen får motsatt effekt från oss vuxna. Mig i alla fall. Jag däckar nästan omgående när jag lägger mig framför TVn 😛
Mörkt, lugnt, tryggt, kanske en saga eller vaggvisor efter att få ha varvat ner en stund efter dagens alla intryck och aktiviteter… ja, det är ju så man fått lära sig att det ska gå till.

Men hör och häpna! Mina grabbar fungerar precis tvärtom har jag märkt. Häromdagen tokhärjade jag med dom innan läggdags. Vi lekte ”Mamma-tiger” på golvet efter tandborstning och blöjbyte. Den leken går då ut på att jag är en tiger som morrar, jagar och ”biter” pojkarna och dom kryper iväg i räserfart med höga busskratt. När vi lekt färdigt lyfte jag upp dom i deras sängar, gav dom flaskan och gick ut ur rummet. Dom däckade innan flaskan var tom!
Så nu är det vår nya kvällsrutin… mamma-tiger 😀

Grabbarna älskar frukt. Speciellt Kevin. Bara jag visar en apelsin eller en vattenmelon så blir han heltokig. Och fort äter han också! En halv apelsin har han tryckt i sig på 5 minuter, en skiva vattenmelon tar nog inte mer än 3! Och när det är slut så vill han ha mer. Om inte mamma ger, så tar han Damiens. Hahaha.

melongotta

Idag upptäckte jag även att han kommit underfund med storleken på gottat…

Trollen satt på en filt i vardagsrummet och åt på varsin apelsinklyfta. Eftersom att Kevin äter så mycket fortare än Damien så började hans ta slut snabbare också. Då sträcker han sig och snor brorsans bit istället, för den är ju mycket större. Hahaha.

brorsans_apelsin
När Kevin satt med sista biten av sin klyfta i munnen så sträckte jag ut en ny klyfta åt honom. Då spottade han snabbt ut och började tugga på den nya klyftan istället. Samma fenomen hände varenda gång en ny klyfta kom fram… eller när brorsan fick en klyfta som var större.
När apelsinen var slut så var för den delen skull inte fruktstunden slut för Kevin. Nä, då duger dom utspottade bitarna och han ”damsuger” golvet efter dom 🙂

Lämna ett svar