Skinnflådd

Igår blev ett till besök på vårdcentralen, fast denna gång på vår egen BVC.

Jag har ju tidigare skrivit lite kort om att pojkarna blir skinnflådda i halsvecken. Damien har bara blivit det ett fåtal gånger och har gått att behandla med inotyol. Kevin är det värre med. Där har jag har jag försökt med inotyol, zinksalva och olja, men inget har fungerat. Igår morse upptäckte jag även som små blåsor runt halsen på Kevin, så jag mailade bild till BVC.

utslag

Jag känner mig som värsta hönsmamman. Det började ju med nojan över platta huvuden och sen blev det det eviga sovandet och nu det här. BVC måste ju snart dumstämpla mig eller nåt! Men jag är ju faktiskt förstagångsförälder, så det är ju inte så lätt att veta vad som är normalt och inte. Och såna här utslag tyckte jag inte verkade tillhöra normaliteten.

Efter några minuter kom ett mailsvar där Maria, sköterskan, skrev att hon hade tid på eftermiddagen om jag kunde komma då.

Maria tittade på Kevin men visste inte riktigt vad blåsorna kunde vara utan ville avvakta några dagar och se om de gick bort eller om det blev värre. Det skinnflådda sa hon att jag skulle behandla på samma sätt som jag redan gjort i princip.

Bad varje kväll med olja och sedan badda torrt och smörja in med inotyol som skulle torkas bort på morgonen. På dagen skulle jag se till att hålla området så torrt jag kunde och gärna använda en haklapp. Skulle det inte gå bort ändå, så skulle jag få någon salva med kortison.

Han verkar ju i alla fall inte ha ont av det och reagerar inte nämnvärt vid beröring där. Inte annat än att han inte gillar att man pillar honom i halsen. Då börjar han säga ifrån efter en stund.

När vi ändå var på BVC så passade jag på att väga Kevin, eftersom att pojkarna ätit så dåligt nu när dom sover så mycket. Han hade gått upp kring 500 gram på två veckor, så vikten var det inget fel på i alla fall. Damien sov, så jag lät honom fortsätta att sova.

Maria sa att det förmodligen var så att jag producerar mer mjölk och att dom suger bättre och får i sig mer på kortare tid och gjorde en jämförelse att ett barn kunde amma i 30-60 minuter till en början för att sedan kunna tömma ett bröst på 5 minuter. Och nog känner jag mig rätt urlapad allt…

5 thoughts on “Skinnflådd

 1. Min dotter blir sån i halsveckan. Köp a-derma, på apoteket. Det är ett spray som torkar ut vattkoppor å så. Det tar bort det skinnflådda på bara en dag. Kanonbra! Blev rekommenderad det, av en mamma som jobbade på apoteket:-)
  Bara spraya ett eller två sprut å ev smörj ut lite, å sen låt torka. Det behövs absolut inget kortison på deras små kroppar.
  http://www.apotea.se/aderma-cytelium-lotion

 2. Hej! Används denna blogg fortfarande? Jag undrar över exemen på din sons hals, min har fått samma, fick du reda på vad det var? Hittade bilden på Google.

  1. Ja bloggen används fortfarande 🙂
   Nej, jag fick aldrig något svar på det, men det gick bort av sig själv. Det var bara att försöka hålla så torrt det gick i halsvecket.

Lämna ett svar