Skor

Det här med skor alltså, jag blir tokig!

Grabbarna har växt ur sina sandaler, eller dom sitter precis egentligen, så dom är nog inte speciellt sköna. Har försökt hitta lågskor, men det är en bristvara den här tiden på året.
Först å främst är det väldigt få neutrala skor som finns. Rosa, lila och glitter eller blå och gröna. Lyckas man hitta ”killskor” så finns det sällan i pojkarnas storlek och chansen är ännu mindre att det finns två av samma storlek.
Lyckas man hitta rätt storlek så uppstår nästa problem…
Mina tjockföttebäbisar får inte in fötterna ens i skorna! I de flesta skor får man gå upp två storlekar för att ens få på pjucken, och då badar fötterna istället i skorna och så kan dom ju inte gå omkring.

Så det där med att mäta foten och plocka åt sig ett par skor med passande innermått är inget som fungerar här inte. Man behöva prova 6-7 par skor innan man hittar några som ens passar och när man kollar på prislappen inser man att kvittot kommer att hamna på runt 800 spänn – för några månaders användning.
Inte nog med det, efter tredje provningen har två små troll som har tappat tålamodet på mamma och krånglar och skriker i höga protester.
Suck!

Begagnat i all ära, men skor är inget som vi kommer ha möjlighet att ens fundera på att köpa till andrahandspriser. Statistiskt sett kommer jag ju få köpa 6-7 par för att hitta ett enda par som passar, och då blir det ännu dyrare än att köpa nytt.

Men för er med barn som inte har tjockfötter, så kan jag tipsa om att ett sugrör duger utmärkt som mätsticka när man ska sälja och köpa begagnade skor.
Stoppa in ett sugrör i skon, längst in mot tån, och vik sedan vid hälen. Ta ut sugröret och mät 🙂

Jag gillar inte snö och kyla, men i år hoppas jag att det kommer tidigt så att de urväxta sandalerna kan bytas ut mot vinterkängorna, som ännu står oanvända på skohyllan.

Lämna ett svar