Skunk

Har du som mig, bäbisar med hål i både haka och kinder, så har du säkert samma problem som mig också… bäbisar som luktar skunk!

Det rinner ner mjölk i hakvecken som efter en liten stund börjar lukta väldigt illa. Det är ju inte så jäkla lätt att komma åt att torka där heller. Dels för alla vecken och dels för att bäbisar inte är så speciellt förtjusta i att man rör där och gärna trycker upp axlar och ner huvudet ännu mer!

Huden runt halsen är ju väldigt känslig också, och det gör ju inte saken lättare. Dom blir ju skinnflådda där för minsta lilla beröring och friktion.

Nu är det ju inte bara maten som gör att huden blir skinnflådd, utan all fukt egentligen. Badvatten och svett gör också sitt till.

Jag kan rekommendera en väldigt bra salva till det här. Den är också kanon till ljumskar och babyrumpor som fått skavsår och/eller eksem. Salvan heter Inotyol och en tub på 50 ml kostar ca 50-60 kr på apotek. Zinkpasta släng dig i väggen, säger jag bara. Denna salva är den enda jag använder och den är väldigt snabbverkande också. Den är väldigt tjock och lägger sig som en vattenavvisande hinna på huden. Man tvättar inte bort salvan utan stryker ut den allt eftersom.

Använde den första gången på neonatalen då ena trollungen blivit skinnflådd precis i analöppningen. Två dagar senare var såret helt borta.

Och, nej… några sponsrade inlägg finns inte på denna sajt! Allt jag skriver om är helt och hållet mitt eget tyckte.

One thought on “Skunk

  1. Håller med om att Inotyol är fantastisk! Om man ammar är dessutom bröstmjölk rena underkuren för röda barnrumpor, såriga bröstvårtor etc. Men då vill det ju till att det blir ”lagom mängd”, man ska ju liksom smörja in det med. Rinn och kladd luktar skunk och leder till fukt där det inte ska vara fuktigt …
    (Angående Pampers/Libero så har vi testat båda delarna – här är Libero den stora favoriten:-)

Lämna ett svar