Trädgårdspojkar

Jisses vad det är underbart att ha en egen trädgård. Grabbarna har så otroligt mycket att göra och är utomhus från morgon till kväll när vädret tillåter.

Barnens morfar kom och hjälpte till att ta ner ett stort träd på tomten. I det trädet hade skator byggt bo och när nästet föll ner på backen så gjorde även deras ägg det. Det var väldigt spännande att se så små fågelägg.

Komposten är uppskattad. I den bor det väldigt många olika djur och dom är alla intressanta att titta och peta på. Jag vet inte vad dom fått det ifrån, förmodligen dagis, men speciellt Kevin tycker att man ska döda alla små djur. Jag försöker att få honom att förstå vad det innebär och att man ska vara rädd om djuren, men det där med döden är lite svårt för en femåring att förstå vad det innebär.

Jag köpte en gunga åt grabbarna och den hjälptes vi åt att plocka upp ur kartongen och montera.

Peppar, peppar, så bråkar dom inte så mycket om den. Och det är väl bland de få sakerna dom inte bråkar om heller. Visst, så retas dom ibland och drar i varandras gunga, men det är inte nåt ”mitt och ditt” bråk om den, som det är med det mesta andra sakerna dom har. Även om det finns identiska grejor!

Man märker verkligen hur stora grabbarna blivit! Även om dom vägrar att lyssna och gör som dom själva vill och tycker för det mesta, så kan man faktiskt låta dom vara utom uppsikt 100% av tiden och dom hjälper till så gott dom kan – när humöret faller på. Bara en sån sak att jag kan påta i trädgården en hel dag. Visst får jag avstyra en hel del tjafs och bråk under dagen och så måste jag ju laga mat, torka rumpor och andra saker som barnen kräver. Men ändå… jag kan få mycket gjort om dagarna jämfört med bara ett år sedan och jämför man när barnen var 2-3 år så är det som natt och dag. Då skulle man behövt löplina till dom och en liten hundbur att kunna sätta dom i emellanåt 😛

Lämna ett svar