Underhållande

I morse hängde jag på telefonlåset klockan 8 för att försöka hamna långt fram i kön hos Försäkringskassan. Jag ringde maniskt tills att dom öppnade växeln och då fick jag beskedet att det var så många samtal före att jag ens inte kunde bli placerad i kö!

Men jag gav inte upp, la på och ringde direkt igen. Då var det helt plötsligt 1 minuts väntetid. Jäklar vad fort dom måste pratat för att ha hunnit med alla samtal före mig (eller så kanske deras telefonkösystem inte fungerar så bra 🙄 )

Så kom jag då fram och frågade varför jag inte fått något underhåll denna månad. Var det något man behövde ansöka om varje år?
Efter 14 minuters väntan med en röst som då och då sa ”Snart får du svar”, så kom då kvinnan tillbaka på tråden igen och sa något i stil med att ”Ooops, dit ärende har visst fastnat efter att faderskapet blev fastställt”.

Tydligen så gjordes det en omprövning av underhållet. Det hade dock inte förändrat något, utan jag var fortfarande berättigad underhåll. Konstigt vore det väl annars med tanke på att pappan aldrig ens sett sina pojkar, ännu mindre hjälper till ekonomiskt – frivilligt vill säga.

Men mitt ärende hade alltså fastnat på vägen och aldrig blivit omregistrerad. Kvinnan skulle i alla fall skicka detta omgående till en handläggare som ett prioärende. Hoppas det går fort med utbetalningen. Underhållet utgör ju 1/6 av min inkomst, så det märks ju rätt väl i plånboken när den saknas!

Efter lunch drog jag och grabbarna iväg till ICA. Där kom det fram en karl och sa;

– Det där har du gjort bra! Får jag ta ett kort?

Eh…?! Mycket uppmärksamhet, konstiga kommentarer och urkorkade frågor har man fått… men den där hade jag aldrig stött på. Ta ett kort?? Vad skulle han med det till?? Två påpälsade barn där knappt ansiktet var synligt. Eller det kanske var mössorna han ville ta kort på? Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara och blev så ställd så jag svarade;

– Ja, jag antar det….

Nu tänkte man ju att han skulle ta några steg tillbaka för att få med båda pojkarna på bild för att liksom få en tvillingbild, men nejdå… karl nästan kryper ner i kundvagnen för att få närbilder på trollungarna.

Jag säger då det… har folk inget vett! Jag skulle ju aldrig få för mig att fråga om jag får – eller ens vilja – ta kort på främmande barn. Enlingar, tvillingar eller trillingar!

Lämna ett svar