Vänner

Nu har man ätit sista tabletten på penicillinkuren jag fick mot urinvägsinfektionen – och jag har fortfarande inte fått svar ifrån MVC om frågan jag ställde ifall det var okej att äta just den penicillinen! Visst är det en underbar sjukvård man har 🙄

Håller på att gå igenom alla säsonger av Vänner och igår blev det slutet på säsong 8 och början på säsong 9. Och komediserie till trots så grinade jag… hahaha. Hormoner, vaddå?!
Det jag då började grina över var likheten som det ändå var så stor skillnad på. Det jag pratar om är då att Ross och Rachel får barn tillsammans. Två vänner som hamnar i säng, vilket resulterar i en oplanerad graviditet. Rachel bestämmer sig för att behålla barnet. Så här långt stämmer det ju rätt bra in på mig och barnens pappa. Sen kommer då olikheterna. Ross väljer att ställa upp för Rachel och går igenom hela graviditeten med henne och är även med på förlossningen. Allt detta som enbart vänner. Och det var det här jag då började grina över. Att jag önskade att så var fallet även för mig. Men nu är det ju då inte så, och det är heller inget jag förväntar mig och jag var även beredd på att pappan skulle reagera och agera precis som han gjort. Men trots detta kan jag inte låta bli att önska att det vore annorlunda.

Jag har fått frågan om jag skulle vilja ha ett förhållande med pappan om tillfället infann sig. Men nej… han är min vän och dom känslorna har aldrig funnits där. Hur gärna jag än skulle vilja att det var så – Att det fanns såna känslor mellan oss alltså – så kan jag inte se att det nånsin skulle bli så. Och även om han skulle vilja göra ”det rätta” och ta allt ansvar som tänkas kan, så skulle jag aldrig klara av att leva i ett förhållande utan känslor ”för barnens skull” som det brukar heta. Det skulle inte göra någon lyckligare. Han och jag skulle definitivt vara lyckligare på skilda håll och tillsammans med någon vi älskade. Och barnen skulle växa upp mycket lyckligare i hem där denna kärlek fanns, eller åtminstone i ett hem där man inte tvingat sig själv eller någon annan att leva ihop av fel anledning… nä, det kan inte sluta bra för nån.

Lämna ett svar