Färgglad snö

Idag har vi varit ute på gården och målat på snön. Perfekt för att kombinera det barnen gillar mest… måla och vara utomhus.

Det vanligaste sättet att färga snö med är med sprayflaskor. Att man då har en sprayflaska med vatten och karamellfärg som man sen sprayar på snön. Nu hade jag bara en sprayflaska och såg en inre bild av hur barnen går omkring och ”skjuter” på varandra med färgen, så nej… jag funderade ut något annat, nämligen hemmagjord flaskfärg.

  • 1/3 vatten
  • 1/3 salt
  • 1/3 vetemjöl
  • Flaskfärg (fungerar lika bra med livsmedelsfärg men desto svårare att få bort från kläder och hud)

Jag använder påfyllningsflaskor för färg, vilket finns hos olika hobbybutiker. Vissa kallar dom för ritflaskor, som exempelvis panduro som har en mindre variant. Då hålet i mina flaskor är rätt så små och därmed svårt att få i färdigblandad färg så sätter jag en tratt på flaskan och häller direkt ner i den.

Jag silar vetemjölet för att det ska klumpa mindre och häller därefter i saltet. Sedan blandar jag vatten och färg och häller ner det i flaskan och skakar sedan ordentligt så att allt blandas.

IMG_0989

Sen är det bara till att börja rita. Saltet gör så att färgen inte fryser i flaskan samt att snön smälter lite så att färgen flyter in i snön snarare än lägger sig på ytan.

IMG_1007[1]

Grabbarna målade lite grann men tyckte sen det var roligare att gissa vad mamma ritade.

IMG_1019[1]

Vi passade även på att leka lite i lekparken.

IMG_1022[1]

IMG_1023

Lämna ett svar