Ny taktik

Som jag skrivit om tidigare, så har dagsömnen ändrats sedan i julas. Hemma sover barnen inte längre middag, även om Kevin ibland kan däcka till i soffan en stund, och på dagis är det ändrat från 1 Tim till 30 min. Dock tvivlar jag på att dom bara sover 30 min då det tar 1-1,5 att natta på dagisdagar mot 10-15 minuter en hemmadag. Man får ju alltid höra att ”barnen ska orka med tempot på förskolan” så då bör man kunna förvänta sig att dom också gör av med mer energi där än hemma, men så verkar ju inte vara fallet.

Hur som helst…

Tidigare nattade jag barnen och satte sen igång med mina kvällsrutiner, men nu har jag börjat göra tvärtom på dagisdagar.

Jag fyller badkaret medan jag gör välling och ger dom sedan flaskan framför tvn innan jag snabbt slinker iväg in till badrummet.

image

Ibland hinner jag bada färdigt innan grabbarna börjar bli rastlösa och kommer in och ska leka med mig i badvattnet, tvätta mig på ryggen och bada diverse leksaker. På det här sättet får grabbarna en halvtimme mer vakentid på kvällen och jag slipper tvinga upp mig ur sängen efter en nattning på 1,5 timme då jag själv nästintill somnat. Inte för att det hjälper med tiden det tar att natta, för den är densamma oavsett denna extra halvtimme eller inte, men för min egen skull så hjälper det till en del. 🙂

Lämna ett svar