Pinkenissar

Det gäller att vara specifik när man pratar med barn. Ett Nej är inte alltid ett Nej, ett Ja är inte alltid ett Ja och ett Ajjabajja är inte alltid ett Ajjabajja.

Igår var det dags för det dagliga badet innan läggdags och pojkarna tog av sig sina blöjor och gick och la dom i papperskorgen. Jag höll på att plocka undan leksaker så dom fick gå omkring näck ett tag innan badet.

– Inte kissa på golvet nu då, sa jag.
– Inte kissa golvet, sa Kevin.
– Näe, sa Damien och skakade på huvudet.

Det tar en halvminut innan jag hör hur det börjar skvala. Kevin har gått upp på rutchkanan och står längst upp på den och pinkar. Suck! Vad säger man?! Jag sa ju faktiskt bara att han inte fick pinka på golvet.
Jag hinner inte mer än att torka upp innan Damien gör densamma. Han siktar dock ner i ett litet hål som finns på klätterställningen så det mesta lägger sig där.

Men det är inte bara pink på golv här hemma…

I morse låg Damien och gnällde om att han hade bajsat. Fast det hade han ju inte… av någon anledning så säger han bajs när han vill ha blöjan bytt, även om han bara har kissat. Trött som ett troll så sa jag åt honom lite surt att ta av sig blöjan då. Sagt och gjort. Damien tog av sig blöjan och gick ut med den till papperskorgen i köket. Sedan hör jag hur han börjar slamra med toalettlocket och jag far upp ur sängen som ett skott. Det brukar betyda att toan stoppas fullt med allt möjligt.

När jag kommer in till toaletten så ser jag vad han gjort…

pinkenisse

… mammas duktiga lilla pojke har lagt barnsitsen på toaletten och klättrat upp och satt sig för att kissa. Åh! Mammahjärtat nästan sprack av stolthet och kärlek. Där satt han så snällt och kissade och bad sen om lite papper.

När Kevin går på toan så vill han ha papper för att stoppa ner i toaletten. Torka sig skulle aldrig falla honom in. Men lillgamla Damien tar snoppen i ena handen, och med andra handen tar han pappret och torkar försiktigt toppen på snoppen innan han lägger pappret i toaletten. Imponerande!! Men frågan är ju… Hur har han lärt sig det?!

2 thoughts on “Pinkenissar

Lämna ett svar