Skötbord

Lite skit i hörnen har aldrig gjort mig något, men är det stökigt så kryper det i kroppen på mig. Var sak på sin plats! Och alla saker har sina egna platser också. Nu har det blivit riktigt kaos för mig och det är prylar precis överallt känns det som. Jag kan inte riktigt organisera allt då jag fortfarande behöver få ner gästsängen i förrådet och köpa spjälsängar och bäddsoffa. Och eftersom att jag inte kan göra detta själv så ligger det saker och dräller överallt.

Idag gjorde jag ett försök till att få något i ordning i alla fall, men nu känns det ännu mer kaos! Förmodligen för att saker har fått ny plats och extrem vanemänniska som jag är, så känns det då stökigt. Jag är ju van att sakerna ska vara på vissa ställen och det tar ett bra tag innan jag vant mig vid omorganiseringen.

Jag började ju egentligen att förbereda redan i april genom att köpa ny bokhylla till vardagsrummet och nya byråar till sovrummet för att kunna flytta över de mesta av sakerna från gästrummet, eftersom att det så småningom skulle behöva tömmas på saker. Över 2 månader senare så börjar jag smått vänja mig vid detta, men idag började jag då alltså med nästa steg och det kryper i kroppen för att det känns ”fel” att sakerna fått ny plats. Snacka om att vara knäpp!

Datorn och allt därikring behövdes flyttas först, men innan dess var jag ju tvungen att se till att nätverkskabel och TV kablar fanns i sovrummet, dit datorn då skulle flyttas. Det var bara att börja dra om runt 20-25 meter kablar genom dörrfoder och lister. Pust! Ljudkabeln gick sönder till på köpet, så det var bara till att sätta sig ner och skarva ihop den igen också. Även om det tog mig runt 2 timmar så gjorde jag det ändå enkelt för mig genom att bara lägga kablarna där dom ska vara. Nån av bröderna får fixa resten när dom kommer 😛

Nu är då datorn på plats i sovrummet och allt är ihopkopplat. Vad fruktansvärt fel det känns att ha en dator i sovrummet! Vardagsrummet är överfullt efter omorganiseringen i april, så jag har liksom inte plats för datorn någon annan stans än i sovrummet nu. Jaja… jag vänjer mig nog. Annars får jag väl bygga in den på något sätt så jag slipper se den stå där 😛

Sen blev det då steg 2 – Skötbordet. Det är det enda jag i nuläget faktiskt har allt till och kan färdigställa, så efter att ha flyttat runt lite i barnrummet så stod skötbordet organiserat på plats 😀

skotbord
Ursprungligen hade jag tänkt att köpa mig ett skötbord, men efter lite funderande tyckte jag att det kändes onödigt. Jag är 9-14 år äldre än mina småsyskon och varken dom eller min systerdotter har nyttjat ett skötbord speciellt ofta när dom var blöjbarn. Man byter ju liksom blöja lite överallt… i vagnen, i sängen, på golvet, i soffan… ja, där man befinner sig för tillfället. Och ju äldre dom blir desto mer sällan används skötbordet. Nej, jag tyckte det fick duga med en skötbädd på ett skrivbord som jag redan hade.

Nu hoppas jag att en av mina bröder kan komma och hjälpa till nästa helg så jag kan få ordning på resten av rummet också, för nu är det saker överallt och det känns som att jag lever i en krigszon eller nåt.

One thought on “Skötbord

Lämna ett svar