Stelt skapande

Jag såg en bild på ett coolt skapande, så var ju tvungen att testa detta – eller en variant av det. Det utvecklades till att göra ett mer småbarnsvänligt skapande av samma sak.

IMG_2416

Det här är då ”originalet” – typ i alla fall. Det är egentligen betong som användes på den bild jag såg, men jag gjorde på gips, så den blir inte vattenbeständig på samma sätt och lämpar sig inte utomhus. Det jag då gjort är att doppa en gammal handduk i gipsblandning med konsistens typ som fruktsoppa, eller möjligtvis lite tjockare, och sedan hängt den över en plastmugg för att stelna.

Men för att göra det lite mer småbarnsvänligt så provade jag att göra densamma med egengjort tapetklister fast jag tog lite mer potatismjöl så det blev lite tjockare i konsistensen.

IMG_2412

Jag tog sedan en klick flaskfärg och blandande med tapetklistret.

IMG_2414

Och sedan målande jag på handduken med en pensel.

IMG_2415

Därefter hängde jag det över en plastskål som jag ställde på burkar så handduken fick hänga fritt, och sedan fick det torka över natten.

IMG_2459
Klistret vill gärna fastna på muggen så man får vara lite försiktig när man tar loss den. Skulle det gå sönder eller bli mjukt så kan man fukta handduken lite och låta torka/stelna igen.

IMG_2464

Man kan göra många roliga saker av skapelsen. Hänga den upp och ner i ett fönster, använda som bordsdekoration, pennställ, hänga smycken på eller använda som blomkruka. Eftersom att denna variant, som inte är gjord på betong, inte är vattentålig så har jag lagt en plastpåse i botten och odlat i den (går även att sätta passande planteringskrukor).

Detta ska nu grabbarna få göra och skapa sommarpresenter åt förskolepedagogerna.

(Tips… gör du på betong eller gips så kan du även använda en virkad duk eller spetsgardin. Används betong kan man använda den utomhus och/eller ha som ljuslykta också)

Kommentera