Brum, brum

Ja, men nu kan jag ju avslöja vad jag gjorde för typ en månad sedan. Jag köpte mig nämligen en ny bil.
Åkte tidigare omkring i en Volvo V50, och i ärlighetens namn… den är inte för barnfamiljer även om det nu är en kombi. Att få plats med en tvillingvagn, ja det fyller hela bagaget. Men sen då? Man har ju oftast mer som ska med, som matkassar eller resväskor. Dom får man försöka hitta plats för någon annan stans i bilen, vilket då blir i passagerarsätet fram. Det lämnar ju inte något utrymme för passagerare direkt. Om man nu skulle ha passagerare så får man strategiskt placera påsar lite här och var i bilen i skrymslen och vrån.

Och dessutom är baksätet väldigt trångt, så det är precis att babyskyddet fått plats. Och med det kommande bytet av bilstol så var det tveksamt om det över huvud taget skulle få plats bakåtvända bilstolar bak…. trots att jag då sitter så långt fram det ens går att dra förarstolen.

Nu är jag istället ägare till en Nissan Qashqai +2. Än så länge är jag väldigt nöjd med den. Den är en liten SUV, men är helt klart större än V50’n. Och så är den 7 sitsig, fast då försvinner såklart packutrymmet. Lullull finns det mycket av i denna bil som navigator, blåtand, mobiltelefon, farthållare, klimatanläggning och färddator. Inte för att jag behöver så mycket lullull, jag som inte ens kör 1.000 mil per år. Men det är ju standard i denna bil så det är ju bara att tacka och ta emot.

Jag hade turen att få tag på en bättre begagnad. Och då menar jag verkligen bättre begagnad. 2014 års modell som gått 150 mil. Dom milen hade kostat förra ägaren 50.000 kr. Så jag fick ju egentligen en splirrans ny bil för 50.000 kr rabatt. För 150 mil är ju ingenting och jag anser bara att den är inkörd.

Och det bästa av allt är att den kostar mig mindre än V50’n. Eftersom att den är så pass ny så kunde jag lägga lånet på längre tid, så det skiljde inte ens en hundring i avbetalning. Och då den är yngre än 3 år så har ju, inte bara nybilsgaranti, utan även vagnskadegaranti, så jag behöver ju bara ha halvförsäkring i några år framöver. Skatten var några hundralappar dyrare per år än Volvon, men det tjänar jag ju in på försäkringen. Åtminstone under de kommande 3 åren. Även om jag skulle haft helförsäkring från start, så skulle det inte skilja mer än runt tusenlappen per år dyrare för både skatt och försäkring, och det är ju helt överenskomligt med tanke på att jag får så mycket mer bil för pengarna. Och för den delen… med en 6 år gammal bil så blir det mer och mer kostnader för underhåll och reparationer, så i slutändan blir det en billigare bil hur man än vrider och vänder på det.

nissan_Qashqai

Varför har jag då inte nämnt detta tidigare? Jo, av den lilla anledningen att jag ville överraska min syster, som jag nu är och hälsar på. Hon förväntade sig att jag skulle komma rullandes i min gamla Volvo, men glider istället fram i en Qashqai.

One thought on “Brum, brum

Lämna ett svar