Familjen Teamwork

I köket har jag sol från lunchtid tills att solen går ner. Ja, dom få dagar det är sol vill säga 😛
Persiennen som finns där har inte gått och använda på åratal då snöret är mer trasigt än helt och full av knutar för att inte ramla ihop. Har länge tänkt att skaffa nya, men det känns som ett väldigt jobbigt och invecklat projekt att byta persienner så jag har dragit på det. Jag har ju typ knappt varit i köket ens innan barnen föddes.

För några veckor sedan förstörde Damien ena panelgardinen också. Den hade jag tidigare använt för att dragit fram och tillbaka för att ge lite solskydd i alla fall, men nu försvann den möjligheten också, så det blev hög tid att göra något åt saken.

Efter lite funderande så valde bort både persienn och gardin och köpte istället vertikala lamellgardiner. Då fick jag ju liksom 2-i-1 🙂

Jag började med att sätta upp tavelhyllor från IKEA ovanför fönstret. Dels är det snyggare än ett metallstag som ska sticka ut från väggen och dels får jag en till förvaringsplats eller någon stans att sätta upp lite tavlor på. Därefter monterade jag två hållare för lamellgardiner men istället för att snöra ihop dom, så att dom går på samma snöre, så valde jag att ha separata. Då kan jag ju dra för bara ena om jag vill och även ha dom i olika bredder.

När det blev dags att hänga upp lamellerna så fick jag hjälp av trollen som var otroligt duktiga. Till varje lamell ska man ha en tyngd längst ner och en pinne längst upp som man sedan trär på hållaren för att hålla lamellen uppe.

– En kloss tack, sa jag och Damien sträckte en tyngd till mig där jag stod på en köksstol.
– En pinne tack, sa jag och Kevin svarade med samma ”tack” och gav mig en pinne.

Så höll det på ända tills att allt var färdigt. Jag blev förvånad över hur snällt dom samarbetade och faktiskt koncentrerade sig på vad dom gjorde utan att lessna eller pyssla med massa annat under tiden.

Hm… jag kan nog ha nytta av dessa små pojkar i framtiden 😀

image

Lämna ett svar