Färgklick

Jag hittade ett tips som jag testat och nu tipsar vidare om…

När barnen fortfarande var i krypstadiet så skrev jag om babypainting där man då kletar runt med ätbar fingerfärg gjord på yoghurt eller fil och livsmedelsfärg eller färgtillsatser från mat, som exempelvis rödbetsspad.

Nackdelen med den färgen är att man inte kan spara barnens konstverk. Dels för att det är fett som förstör pappret och dels för att mejeriprodukter surnar efter ett tag.

Det finns pennor med ätbar färg som man använder för att dekorera tårtor och bakverk, men en sån kostar runt 50 spänn och räcker inte så länge, så det blir rätt dyrt att låta barnen rita med såna.

Så poppade då ätbar flaskfärg fram på Facebook, så det var jag tvungen att testa. Receptet är enkelt; lika delar av salt, vatten och mjöl. Fast när jag blandade tyckte jag att det blev så tjock konsistens så jag valde att använda lite mer vatten än i receptet. Sen tillsätter man livsmedelsfärg (eller om man nu vill köra fullt ut på den naturliga vägen).

Saltet löser inte upp sig, så det blir som små pärlor när man målar. Men annars fungerar det bra och det torkar som sig bör.

image

One thought on “Färgklick

 1. Du är så påhittig med allt 🙂
  Sparade konstverk kan barn göra med riktiga kritor
  Skoj att få kladda är ju guld för busarna och smaka på
  är väl aldrig fel Det blir små salta killar att pussa
  på för farmor oxå
  Gott gott 🙂 !!!

Lämna ett svar