Hyss och Hårklippning

Igår fick jag plocka dubbelhäftande klistermärken från halva vardagsrummet. Medan jag smugit iväg på toan så passade trollen på att göra lite hyss. Man kan nästan tro att dom har något sjätte sinne och känner av när mamma är upptagen och inte kan förhindra hyss. Det är ju liksom just då som dom värsta hyssen begås.
Att jag har barnspärrar hjälper föga då dom lärt sig öppna dessa. Det roliga är dock att dom låser spärrarna efter sig också. Som om jag inte ser att dom hittat på hyss ändå 😡

IMG_0049

Jag vet inte om Damien kände sig dum efter hysset för jag fick äntligen klippa av 70-tals frillan som växt ut på honom sedan förra klippningen i somras.

IMG_9992

Jag har tjatat i flera månader om att få klippa, men det har varit blankt nej och han har sprungit och gömt sig under köksbordet, men nu fick jag klippa. Fast bara med saxen. Bara synen av trimmern så sprang han sin väg skrikandes.

Men det är inte utan mutor som hårklippning sker här hemma. Surfplattorna som grabbarna har åker fram vid just hårklippning och ibland vid sjukdom. Det är skönt att ha dessa som mutor (eller belöning är väl kanske bättre ord 😛 ) så jag är försiktig med när dom får använda dessa så att det inte bara blir en vardaglig sak.
Fast på dagis ser jag att barnen sitter titt som tätt med surfplatta när jag hämtar dom. Jag kan inte för mitt liv förstå varför 1-3 åringar får sitta på en pedagogiskt verksamhet och fippla med något dylikt. Jag kan förstå om personalen använder den som hjälpmedel typ vid sångstunder, men att barnen själva får sitta med en platta i soffan är idiotiskt om du frågar mig.

Men åter till klippningen…
Det har alltid gått bäst att klippa Damien. Han är mer tålmodig och accepterande än vad Kevin är, även om Damien nu börjat anammat Kevins protester mot hårklippning. Men den här gången gick det jättebra och jag kunde ta min lilla tid för att få det hyffsat jämt. Visserligen sitter han inte så still, men det beror mer på paddan än på att han är besvärad av klippningen. Det är bara när man tar fram och det ramlar ner hår på armarna eller bordet framför som han reagerar, men annars så bryr han sig inte nämnvärt.

IMG_0045

Nu har jag en nyklippt liten kille som förhoppningsvis klarar saxen fram till i sommar 🙂

IMG_0036

One thought on “Hyss och Hårklippning

  1. Tips är att antingen låta fom pilla med strössel typ på bordet framför sig. Pilligt att få upp å så ju . Å det allra bösta tipset är att låta dom stå över vattenhon å leka med vatten å byttor. Mina hsr lärt sig att klara rakapparaten å alltihop genom att göra så hos frisören!

Lämna ett svar