Hysteri

Kevin ligger på skötbordet och ålar sig värre än en mask på en metkrok och han skrik påminner om en jagad griskulting. Jag gör mitt bästa för att hålla fast honom med en hand samtidigt som jag försöker torka bort den värsta skiten med blöjan med den andra handen för att sen lägga blöjan i sophinken på golvet bredvid skötbordet.

Kevin gör ett krafttag och ålar sig ur mitt grepp. Hans ben och fötter blir fulla av geggigt bajs som fortfarande täcker större delen av hans rumpa. När jag försöker vända tillbaka Kevin på skötbordet stretar han emot och mina armar och händer blir full av den bruna sörjan.
Kevin försöker sparka sig fri och bajset på hans fötter hamnar nu på min mage.

Damien, som sprungit runt i rummet och dragit fram allt löst han hittat och nu ligger på golvet, har attraherats av tumultet kring skötbordet och står nu och gräver i sopkorgen och fått tag på det översta som ligger där – Kevins bajsblöja!

– NEJ, DAMIEN! Usch, blä! Säger jag med skarp röst så att han förhoppningsvis förstår att jag menar allvar. Eller hur ?! Damien fortsätter plocka i sopkorgen och jag försöker fösa bort honom med ett av mina ben och balanserar på det andra samtidigt som jag försöker hålla fast i Kevin och torka bort bajset som är nerkletat överallt.

Kevin tar tag i allt han kommer åt i sina ålande rymningsförsök och slänger ner det på golvet; tvättlapparna, blöjor, hårbotten, febertermometer, salvor…

Jag fortsätter att torka Kevin medan Damien plockar upp allt som Kevin kastar ner och lägger det i sopkorgen.

– NEJ DAMIEN, usch blä! Säger jag igen och böjer mig ner för att plocka upp saker samtidigt som jag försöker hålla fast en skrikande och ålande Kevin på skötbordet.

När jag äntligen lyckats torka bort allt bajs från Kevin återstår kampen att få på blöjan – och samtidigt hålla Damien borta från soppåsen.

När Kevin äntligen har blöjan på lyfter jag ner honom på golvet och börjar plocka rätt på alla saker som kastats ner. Jag går igenom soppåsen och plockar upp de saker Damien lyckats stoppa ner där och torkar bort bajset från dom innan jag lägger tillbaka dom på sin plats.
Jag drar till mig några tvättlappar och börjar torka av mig själv samtidigt som jag försöker förhindra två troll från att leka med soppåsen.

Äntligen färdig! Jag föser ut barnen från rummet och stänger dörren. Damien börjar dra i sin egen blöja och vid närmare koll så är det dags att byta bajsblöja på honom också!!

2 thoughts on “Hysteri

Lämna ett svar