Jackpot på pottan

Fredagen den 13:e blev en dag för Kevins historiebok – det var första gången han gjorde nummer två på pottan <3

Jag såg hur han ställde sig och började klämma så jag erbjöd toaletten, men den ville han inte sätta sig på. Jag frågade då om han ville sitta på pottan och det ville han. Så jag slet snabbt av byxor och blöja och satte honom ner och några sekunder senare hade det gett utdelning! IMG_2326[1]
Han trivdes visst på pottan och satt där bra länge och bläddrade i en liten bok innan han själv tyckte att han var färdig. Då fick han två klistermärken att sätta på toaletten, mot ett som grabbarna får vid nummer ett. IMG_2355[1]
Potträning känner jag är en liten utmaning när man har tvillingar. Dom är olika redo och det där med att sätta båda på pottan samtidigt är ju typ som att all personal ska gå på toaletten vid 9 fikat. Även om jag erbjuder, och sätter, båda på toalett eller potta samtidigt så är det ju väldigt sällan som båda är nödiga samtidigt. Och vill ena inte sätta sig så vill jag heller inte tvinga, men då blir det ingen toalettro för den som vill sätta sig. Den andra ska då klättra på nästa, puttas, sätta sig i knät på mig som sitter på golvet bredvid toaletten, leka med leksaker och störa i allmänhet så det inte blir något av alls för den som sitter på dass. Skulle dom vara nödiga samtidigt så har jag fullt schå med att få dom att låta bli att tömma ut allt på golvet när det kommit en skvätt. När man hjälper ena så vänder nästa upp och på pottan eller stoppar ner handen i den!

Damien säger oftast till när han gjort nummer två i blöjan och vill ogärna ens ha kissblöja på sig, vilket gör att jag får byta blöja femtioelva gånger om dagen. Kevin skulle däremot kunna ha en och samma blöja på sig en hel dag då han oftast är väldigt ovillig att byta blöja. Så det blev lite extra glatt över att han var först att bajsa på pottan. Damien kissar på toaletten lite då och då, men än vill han inte testa göra nummer två där. Men att dom självmant börjat säga till och visa intresse för potta och toalett är helt fantastiskt. Min målsättning är att dom ska vara blöjfria dagtid efter sommaren, då dom fyller 3.

Lämna ett svar