Mima

21 oktober var det fotografering på dagis. Nyklippta av sin faster, som är frisör, lämnades dom på morgonen som vanligt. När jag hämtade barnen så blev jag kvar en timme, det var nämligen föräldramöte. Dock ett väldigt oorganiserat sådant. Dom hade valt en drop-in variant där dom bjöd på grönsaksstavar och dryck. För varje förälder som anslöt till ”mötet” så fick personalen dra hela utlägget med vad dom hade att säga. Egentligen var det bara en sak… Dom hade tema ”vem är jag” och ville att alla föräldrar skulle ta med sig foton på nära och kära. Resten dom hade att säga var mest lite information om vad dom gjort denna regniga höst.

Fotograferingen hade i alla fall gått bra och nu var det bara att vänta på att det skulle dimpa ner ett brev i brevlådan ifrån mima foto.

I går var vi till BVC direkt efter dagis. Jag skulle hämta mer D vitamin och så ville jag att sköterskan skulle kolla en knöl som Damien haft i nacken ett bra tag. En ärtstor hård liten kula  straxt bakom vänster öra, ungefär där skallbenet börjar.

Knölen sa sköterskan var vanlig, speciellt vid förkylningar, och tydligen var svullna lymfkörtlar.

När vi ändå var där så ville hon väga och mäta trollen. Men först reagerade hon över Kevins svarta öga och undrade hur det gått till. Jag berättade att det hänt på dagis och hon verkade nöjd med det svaret. Man blir ju lite orolig när barnen får blåmärken och sår, ungefär som att världen skulle tro att jag misshandlar mina barn!

Damien var först ut på vågen vid 15 månader och 15 dagar… 10.680 gram och 77 cm. Kevins mätning visade 10.470 gram och 76 cm. Dom börjar jämna ut sig igen, men följer ändå kurvorna fint 🙂

När vi kom hem låg brevet från mima på hallgolvet och väntade…

image

One thought on “Mima

  1. Du har inte funderat på att byta till Trädet? Det ligger ju nära. Jag vet dock inte hur de gör med sommarstängning osv. De MÅSTE tillhandahålla plats året om iom att de har kommunala bidrag men privata förskolor tror ibland att de får göra som de vill och hävdar att de får stänga utan alternativ.

Lämna ett svar