Tillbakablick: Inköpslista

Det har ju gått en tid nu och jag kan se hur inköpslistan, som jag skrev om i Augusti, motsvarande behoven.

Kläder. En del hann ju bara användas en enda gång, vissa aldrig, trots att jag köpt massor av olika storlekar. Dels så fick jag ju lite kläder också, eller pojkarna, men dom växte så ju enormt snabbt så storlek 50 sa ju bara poff, så hade dom växt ur. 56 kunde dom ha lite längre, men med tanke på att vi mest varit hemma så har dom inte haft så mycket kläder på sig. För hemma är det bara blöjan som gäller för det mesta. Och kanske ett par strumpor.

Leksaker går ju alltid åt och jag köpte inte så värst mycket av det. Små bäbisar har ju liksom ingen glädje av leksaker. Det är ju först när dom blir runt 3 månader som sånt börjar bli intressant.

Möbler kan jag ju inte säga så mycket om. Även om dom ännu inte sover i sina egna sängar, och dom få gånger dom gör det, samsover i en, så kommer båda förr eller senare att behövas. Jag köpte spjälsängar med borttagbar sida på, så att dom kan ha spjälsängen även när dom blir lite äldre och kan kliva ur själv och traska in till mamma säng och gosa. Eller till varandra 🙂 Min förhoppning är att jag ska slippa en växa säng och att dom alltså kan gå direkt från spjälsäng till ”vuxen”säng.
Det jag däremot önskar att jag hade köpt var såna där skålade kuddar som ska motverka platt huvud. Även om kuddarna jag köpt var pluffsiga och stora, så fick dom i alla fall väldigt platt huvud. 🙁
Ensam med tvillingar så blir det ju att en av dom får ligga hela tiden, antingen i sängen, i babysittern eller i babygymmet, och på magen vägrade dom vara. Och så kom dom ju in i värsta sömnperioden när dom var runt 3 månader, så då gjorde dom knappt nåt annat än sov.

Tillbehören hade jag dock gjort en del ändringar på, med facit i handen.
Babysitter hade jag köpt två av, trots att barnmorskan på SMVC som själv har tvillingar, sa att det bara behövdes en.
Bärselen är knappt använd, så den hade jag hoppat. När dom var pyttesmå gick det bra att ha dom i bärselen, men dom blev så fruktansvärt varma efter några minuter, och jag vill ju inte ha kokta bäbisar, så det blev ju aldrig att jag använde den. När dom blev lite större ville dom inte alls vara i bärselen. Ingen av dom gillar att vara ”fast”, och i bärselen så kan dom inte snurra runt och se på den spännande omvärlden.
Amningskudden var också ett slöseri på stålar. Den fungerade inte alls! Hård och alldeles för stor, så att pojkarna sjönk ner i ”springan” och satt som en halvöppen fällkniv.
Bröstpumpen var också totalt onödigt. Med två bäbisar som äter var 3:e timme fanns det varken tid eller mjölk att pumpa. Det är säkert jättebra för dom som har en bäbis och/eller är två vuxna i hushållet så att mamman kan få lite egentid medan den andra föräldern matar, eller att båda föräldrarna matar varsin bäbis.
Badstolen var också lite onödig. I början använde jag den som stöd när jag badade pojkarna, men jag insåg rätt snabbt att det fungerade mycket bättre utan. Jag har ju badkar, och pojkarna älskar att sprattla i vattnet och ”åka” fram och tillbaka i badkaret. Jag håller ena handen i nacken och har den andra fri för att tvätta dom. Dom flyter ju på vattnet, så det är ju ingen konst då. Det lär nog bli värre när dom ska sitta och leka själva där och puttar på varann eller halkar i sina sprattlande lekar. Men det hjälper ju inte med en badstol då inte.
Åkpåsarna jag köpte var väldigt stora så dom passade inte alls i liggdelen. I sittdelen lär dom passa bättre, dels av utrymmet och dels för att pojkarna då blivit större.
Det som jag borde köpt mer av är nappflaskor, badcape, örngott, lakan och små frottéhanddukar. Det behövdes inhandlas mer rätt omgående.

Jag fick en speldosa, en sån där man drar i ett snöre som sen åker tillbaka medan den spelar en melodi. Den har varit kanon ovanför skötbädden för att distrahera och roa pojkarna medan man byter blöja eller gör rent och torrt i halsvecken (för det är ingen höjdare!). Dom fick också en varsin diinglis i present. Det har blivit deras favvisgrej, förutom nappen, och dom kommer lätt till ro när dom får snutta med den. Så hade jag inte fått dessa saker hade jag, med facit i hand, köpt dessa saker också.

Nu har det blivit dags för ny storshopping.

Gåstol, matstolar, matningstillbehör, aktivitetsleksaker och snart nya bilstolar också. Har jag riktig otur måste jag köpa ny bil också! V50 är inte till för småbarnsfamilj i alla fall. Den saken är säker!

Lämna ett svar