Ullared

Efter 2 dagar, 74 mil i bilen och otaliga kilometers gående har jag nu värk i både rygg, bäcken och fötter och är dessutom nästan 7.000 kr fattigare varav bensin och hotell för min del blev nästan 1.000 kr. Och inte tyckte jag att jag hittade så mycket fynd heller.

Babytillbehören var inte någon större prisskillad från att handla lokalt eller via internet. En del saker var billigare, endel dyrare. Men utbudet var väldigt begränsat. Barnvagn fanns det en enda av. Bilbarnstol bara ett par modeller. Men inget av det var av något intresse. Och en sån vanlig sak som en skötbädd fanns i rosa, gul eller gulrosa. Ingen neutral alls! Däremot var kläder enormt billigt, tyvärr var det dåligt med utbudet bland babystorlekar och det mesta av det lilla som fanns var i storlek 56 eller 68, så det mesta fick bli det. Tvillingarna lär ju växa i det förr eller senare 🙂

Första shoppingdagen blev det rätt begränsat med shopping då jag dels var trött efter bilresan, inte gillar trängsel och även blev lite besviken på utbudet. Men trots det blev en full kundvagn och cirka 3.000 kr spenderat.

Fötterna värkte så jag höll på att smälla av och, trots att jag haft stödbältet halva dagen, så hade jag ont så det hette duga. Jag tror nog snarare att bältet gjorde det värre! Det skavde och var inte alls skönt att ha på sig eller avlastade något tryck för mig.

På väg till bilen för att lasta ur kundvagnen så fick jag en sån enormt värk i magen så jag aldrig känt något liknande. Det var som värsta magknipen vid äggstockarna typ. Inte alls samma känsla som när ligameneten värker utan en helt annan värk. Syrran blev lite skraj att det var förlossningen som satt igång. Men jag gissar på att det antingen var förvärkar eller sammandragningar efter en hel dags påfrestning. Efter att ha stått mitt på parkeringen dubbelvikt ett par minuter började värken släppa. Sedan kom det några mindre lika dana värkar, men långt ifrån med samma styrka.

Vi fick åka flera kilometer för att checka in på hotellet, som låg 250 meter från Gekås butiken, och inte var det skyltat till incheckningen heller, så hela den proceduren kändes krånglig och onödig. Speciellt när vi efter incheckningen åkte tillbaka till hotellet och dom där hade en bemannad reception. Varför kunde man då inte lika gärna checka in där?!

Hotellrummet var stort, modernt och fräsht. Så det fanns väl inte något att klaga på där egentligen. En kyl som var kall hade väl kanske varit att föredra och några fler kuddar. Men i övrigt helt okej.

Middag åt vi på Harrys som låg mitt över gatan. Vi åt kvällens grillbuffé som bestod av revbensspjäll, kycklingklubbor, potatissallad och en salladsbuffé. Det var en stor besvikelse på många sätt! Men vi var trötta efter dagen och slängde snabbt i oss maten för att sedan återgå till hotellsängen. Det tog nog inte mer än en halvtimme innan vi båda hade somnat.

Dag 2 vaknade jag runt halv sju och väckte syster runt 7. Vi tog oss en varsin kopp snabbkaffe som fanns tillgängligt i det lilla miniköket som fanns på hotellrummet och checkade sedan ut för att fortsätta shoppingen på Gekås. Även fast det inte är högsäsong var det en kö på cirka hundra meter innan dom öppnande portarna klockan 8, men det gick snabbt att ta sig in i butiken.

Det var lite folk så här på morgonen så jag pinnande iväg till babyavdelningen igen för att ta mig en tur där i lugn och ro och se om jag kunde hitta något mer. Jag hade missat en hel gång med babyleksaker så det åkte ner en hel del i vagnen innan det var färdigt. Sen tog vi en frukostpaus på Gekås café innan vi gick runt i butiken några timmar till.

Vid ett tiden satte vi oss i bilen för att påbörja resan hemåt igen. Vi stannade till för lunch straxt före Falkenberg och nästa stopp blev Linköping där vi tog en snabbesök på shoppingscentrumet vid IKEA för att syster ville försöka hitta en midsommarklänning. Men det var bara jag som kom ut med en påse. Mer babykläder 🙂

Vid 19 tiden rullade vi sedan äntligen in på gården till systers hus och började lasta ur bilen. Först då insåg jag hur mycket jag egentligen shoppat! 😮

Men jag måste väl ändå påstå att jag fick rätt mycket för 6.000 kr.

ullaredsshopping

 

Lämna ett svar