Bloss utan bloss

För en vecka sedan köpte jag E-cigarette för att hjälpa mig på traven att sluta röka. Jag vill ju verkligen, men det är enormt svårt och jag har inte självkontroll nog att lyckas själv – inte så snabbt som jag vill i alla fall. Hade ju helst velat lyckats lägga ciggpaketet på hyllan en gång för alla direkt när jag fick beskedet att jag var gravid för jag mår verkligen psykiskt dåligt och får dåligt samvete av varje bloss jag drar, vilket jag skrivit om tidigare.

Jag kan rabbla på om en massa ursäkter och orsaker till att det är så svårt att ge upp ciggen, men det känns rätt poänglöst att göra det. Det förändrar inte situationen. Däremot hoppas jag att elciggen kan förändra den…

ecigarett

Det finns en uppsjö av varianter. Den jag köpte finns på min lokala ICA Maxi och kostade 149 kr för ett komplett startpaket. I det får man då en cigarett, en USB laddare, ett filter utan smak och ett 10 pack filter med tobakssmak. Jag köpte även en förpackning med mintsmak, men finns i totalt 15 olika smaker att välja mellan och alla är nikotinfria.

Det är inte speciellt invecklat hur det hela fungerar. Man skruvar bort filtret och sätter i den vita delen av ciggen i laddaren som man pluggar in i datorn. Första gången ska man ladda 5 timmar, därefter tar det 2-3 timmar för varje laddning.

Första blosset var en… underlig upplevelse. Först var det inte samma mängd rök man drog in, hur mycket man än försökte. Så det kändes lite som att dra ett djupt andetag snarare än att dra ett bloss. Röken man andades ut var en mer ciggliknande upplevelse. Smaken… hm.. det smakade inte som någon cigg jag rökt i alla fall, men visst påminde det om tobak, fast lite mer sött och lent i smaken. Det tog ett tag att vänja sig vid den.

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är helt rökfri än… eller nikotinfri. Men elciggen har ersatt många vanliga cigaretter, då det snarare varit själva rörelserutinen av rökningen än nikotinet som man varit ute efter.

One thought on “Bloss utan bloss

  1. Ohhhh, en sån däringa sak har jag oxå köpt….för ett par månader sen. Njaaa….är mitt svar. Jag fick tag på smak som påminner om vanilj och blommor. Så….nu ligger den i lådan, för saker som kan va bra att ha framöver.
    Men DU,, blivande tvillingmamma…..jag tror stenhårt på dej….kämpa på med ciggen.
    Tror stenhårt på att du kommer lyckas…..kämpa,kämpa kämpa!!!!

Lämna ett svar