Dagisfiltar

Idag blev en bra morgon 🙂

Pojkarna vaknade som vanligt runt 6 tiden och låg och jollrade lite med varandra. När det börjar bli gnälligt så tänder jag lampan på nattduksbordet och möts av den mest fantastiska uppsyn man kan! Två superlyckliga och spralliga bäbisar, och anledningen är att dom ser mig.

Det brukar bli lite bus i sängen innan det är dags att kliva upp och få frukost. Dom får alltid gröt, fast varierande vilken, och så en egengjord fruktmos till det. Även den varierar. Och så blir det såklart dagens intag av D-vitaminer för pojkarna också.

Sen brukar dom få vara på golvet och leka medan jag diskar och städar undan efter frukosten. Jag brukar hinna ungefär hälften, sen börjar det tröttgnällas. Det är oftast Kevin som börjar med det, och vill ta en lur på maten. Kevin brukar somna där han ligger på golvet, men ibland blir det babygymmet eller sängen. Damien brukar däremot vara mer svårsövd, även om han är trött så han knappt orkar hålla upp ögonen. Men sova?! Näe… det vill man ju inte. Han tycker oftast det är bättre att gnälla en timme eller två innan han däckar… lagom till att Kevin vaknar.
När Damien vaknat brukar det bli lagom att börja fundera på lunch. Och efter det vill dom gärna ta sig en lur igen.

Det är ju inte konstigt att man har enorma svårigheter att försöka ta sig nånstans före 12 om dagarna!

Men för att återgå till denna morgon. Kevin somnade på filten på köksgolvet innan jag var färdig med morgonens bestyr. Damien låg och tröttgnällde och när jag var färdig med mitt så gick jag och la Damien i sängen, och tro på sjutton att han somnade på en gång!!

Jippi! Jag hade två sovande bäbisar samtidigt 😀

Jag passade då på att pyssla lite, vilket jag brukar göra när jag får en längre barnfri stund om dagarna. Dagens pyssel blev dagisfiltar. Det är ju ett halvår tidigt, men nu är det gjort i alla fall. Eller… en uppsättning i alla fall. Jag ska fixa en till uppsättning så man kan ta hem och tvätta vid behov.

namnfiltar

Jag vet inte om det är samma på alla dagis, men på det jag hoppas få plats på, så får man ta med sig egna sovfiltar till sina barn. Istället för att märka på en namnlapp, så gjorde jag ett tryck med deras namn på.

Och där gick mistluren igång!  Lite drygt 90 minuter egentid fick jag. Lyx!! 😀

Lämna ett svar