Easy Go Comfort Duo

För en tid sedan så skrev jag om att det var dags att köpa en paraplysulky. Nu har jag använt den ett tag och tänkte återkoppla till det inlägget.

Jag köpte då alltså en Easy Go Comfort Duo – en pistagegrön.

sulky_comfort_duoJag monterade ihop den inne i köket och det gick precis genom dörrposten ut till hallen. Men till fler rum var det stopp, för där är det dörrar som är påhängda och då blev vagnen för bred. Genom ytterdörren har jag bara burit den ihopfälld, så jag vet inte om den går genom där. Däremot är det vissa hissar (i serviceboende bland annat, konstigt nog!) som den är för bred för, så då har jag fällt den lite framåt, då blir den lite smalare så att den går igenom. Pojkarna sittandes kvar i vagnen då såklart.

All fälla ihop vagnen görs i 4 steg… lyft upp spärren på vardera sittdel med foten, kliv på säkerhetsspärren och fäll framåt. Det tog några gånger innan man fått in rutinen på det här så att det gick smidigt. Nu tar det inte mer än 5-10 sekunder att fälla ihop vagnen. Att fälla upp den görs i 3 steg. Fäll upp genom att dra i mittenhandtaget och kliv sedan på vardera spärr på sittdelarna. Säkerhetsspärren låses automatiskt.

De främre hjulen är alla låsbara och de bakre har alla bromsar som man kliver på för att låsa och trycker uppåt med foten för att låsa upp.

Varje ryggstöd går individuellt att lägga ner i flera olika steg. Man behöver dock båda händerna för att göra det. Under sittdelen, vid varukorgen, så finns två spärrar som man trycker in. Det är lite krångligt att lägga ner ryggstödet när det inte finns ett barn i vagnen som tynger ner ryggstödet, då vill man gärna ha tre händer. Men annars går det bra, om än lite tokig placering av spärrarna då man måste sätta sig på huk bakom vagnen för att komma åt. Har man rymlig last i dom i förvaringskorgarna som finns under respektive sits (exempelvis en ihoprullad vinterjacka i vuxenstorlek vilket är ungefär så mycket som får plats i en förvaringskorg) tar detta emot och då är det inte säkert att det går att använda fullt liggläge. Fullt liggläge är dock inte helt horisontalt utan det är en liten lutning. Precis som det är i sittdelarna på min Baby Jogger City Select.
Att fälla upp ryggstöden är mycket enklare. Man tar helt enkelt tag i ryggstödet från insidan där barnen sitter och drar upp det till önskat läge.

Benstödet går att vinkla neråt, som på bilden ovan, och upp till horisontalt läge. Perfekt för lite kortare barn som mina små troll då dom kan sitta med benen rakt fram utan att det blir obekvämt.

utkladda_troll

Fotstödet är av gummi, men som synes är grabbarna alldeles för korta för att ens vara i närheten av att börja använda dessa än 😛

Suffletterna, som har en liten ”taklucka” man kan öppna upp med en dragkedja, ger inte mycket skydd mot solen. Inte för så här små knoddar i alla fall 😛 Men å andra sidan har jag inte sett någon annan paraplysulky som det går att dra ner solskyddet ännu mer på heller. Suffletterna sitter ihop, så fäller man upp ena så fäller man upp andra. På baksidan, mot föraren, så finns det även rätt stora förvaringsfickor på vardera sittdel. En förvaringsficka är ungefär lika stor som en normalstor handväska, så det finns mycket packutrymme vilket är kanon!

comfort_duo

Det genomskinliga regnskyddet, som ingår, är väldigt enkelt att sätta dit och det är tilltaget lite i storlek så man behöver inte slita ihjäl sig för att få det att passa. Regnskyddet täcker suffletterna och ner över barnens ben. Även för de längre barnen som kan använda fotstödet. Det följer även med ett fotöverdrag. Jag har inte kollat så noga på det, bara testade att sätta fast det en gång, och det var inga större problem. Men det kändes som att detta var för lite kortare barn, alltså innan dom når ner till fotstödet. Jag kan ha fel, men det var så min uppfattning av det var.

”Midjestaget”, som går att vinkla upp och ner, är en enda lång del som man snäpper fast på vardera sida. Det är enkelt att göra det, men man måste ta bort det för att fälla ihop vagnen, så än har jag inte tyckt det varit nödvändigt att använda då det är ett extra moment att behöva göra, och en extra del att bära, varje gång man ska använda vagnen, eftersom att jag måste fälla ihop den varje gång jag ska in och ut ur lägenheten då jag bor utan hiss. Barnen har varsin 5 punkts sele och det räcker gott och väl. Grabbarna är väl i minsta laget för selen som sitter något löst i det tajtaste läget, men det är inte så pass löst att jag är rädd att dom ska halka ur selen. Men jag skulle inte lämna dom utan uppsikt många minuter inte ifall dom skulle få för sig att börja krångla sig, för då har dom snart fått ur armarna.

Jag måste nog påstå att jag är väldigt nöjd med mitt köp. Jag önskar dock att jag hade något längre armar eftersom att jag gärna tar stora kliv och går i mitten, så det blir att jag trampar på mittenhjulet titt som tätt. Häromdagen började det även gneka lite i vagnen vilket jag tror kommer från fjädringen, så jag får nog ge den lite smörj så att den går till sig 😛 .
5-56 står nu på inköpslistan 🙂

Är Du intresserad av att köpa en Easy Go Comfort Duo? Jag har inte sett att den finns att få tag på i Sverige utan jag köpte min via E-bay. Vagnen kostade 244 €, men den kostar bara 229 € om man beställer direkt från Prams World (som då alltså säljer den även på Ebay). Jag tog dock den extra kostnaden på 15 € för att det kändes säkrare att handla från E-bay, där man har dom som ”konsumentombudsman”.

Lämna ett svar