Fixering eller?

Jag har fått en ny sorts värk som kommer när jag lagt mig för kvällen. Jag har ju ingen aning om vad det är för typ av värk, och utan den kunskapen så skulle jag säga att det är en bäbis som fixerar sig vid utgången. Det är ju på tok för tidigt för detta, men det känns som något trycker mot det där hålet i bäckenet, för det är bara just där som det smärtar. Så mycket så att jag ibland inte kan låta bli att ljuda fram ett ’aaaah’ av smärta. Det håller i sig några sekunder innan det börjar avta och det smärtar ett par tre gånger innan det går över. Smärtan är som starkast bakåt ryggen till, långt in vid bakre slidväggen.

När jag vaknar på nätterna och kliver upp eller vänder mig från ena sidan till den andra så kommer smärtan igen, ungefär som att bäbis blir ”rubbad” därifrån på något sätt.

Det är ju säkert inte det här som det beror på. Kanske är det en annan typ av foglossning än den jag känt tidigare, för den värken har varit mer generell över hela bäckenet, främst då vid ländryggen och i ljumskarna.

Bortdomning av fingrar och armar har blivit värre också, och jag tror att nån nerv är i kläm i händerna, för jag får typ nervstickningar i händerna när jag påfrestar dom, typ diskar, lagar mat och så.
På nätterna vaknar jag tusen och en gång på grund av att armarna och fingrarna domnat bort. Det räcker att bara ha armen vinklad mer än 90 grader så börjar den direkt att ”somna”.
Lite småjobbigt och frustrerande kan jag säga… 😐

2 thoughts on “Fixering eller?

  1. Hej det med stickningarna kan vara karpaltunnelsyndrom. Om du tar det med bmkan du få remiss till sjukgymnast som kan ge dig skenor att sova med. Det hjälpte mig mycket.

    1. Tack för tipset. Min BM har jag dock redan berättat detta för utan att hon reagerade. Har även varit hos sjukgymnast, men för foglossningar, fick då ett magstöd som inte hjälper ett dugg. Är mest sittande/liggande om dagarna och då kan det inte användas. Stående/Gående så skaver det och gör mer ont än foglossningar. Har en stödskena till ena handleden sedan tidigare (på grund av ett benbrott som växt fel, men det hjälpte inte mot det då stödet är åt ”fel håll”), kan ju prova det och se om det hjälper.

Lämna ett svar