Fyrkantigt

För 2-3 veckor sedan så spände, brände och sved det enormt mycket i huden på magen. Jag kunde till slut konstatera att det måste bero på att bäbisarna far omkring där inne. När den brännande känslan avtog så kunde jag känna en liten knöl på vänster sida om naveln och jag var övertygad om att ettan vänt sig så att det var huvudet jag kände. För det kändes som att ha en apelsin tryckande mot skinnet från insidan. Precis som det gör vid höger midja där tvåan har sitt huvud.

På ultraljudet häromdagen kunde det konstateras att jag hade fel. Ettan låg kvar med huvudet vid utgången och det var rumpan jag kände. Knepigt att det kändes exakt lika dant som tvåans huvud. Men barnmorskan sa att inte ens dom kunde känna skillnad på huvud och rumpa ibland. Ibland inte ens vid en förlossning när dom sticker in handen genom härligheten för att känna hur bäbis ligger.

Ja, bäbisarna bökar och stökar där inne och dom har redan ett sovmönster. Eller ett leva-omkring mönster 🙂 Runt 10-11 på förmiddagen är dom aktiva och likaså 12 timmar senare. Ibland kan det vara förskjutet en timme hit eller dit, men dessa tider är det alltid rörelse där inne. Sen kan dom även vakna till liv på lite varierande tider under övriga dygnet. Som när jag äter eller spelar musik. Då är det vanligt att dom börjar buffa och sparkas. Ibland lever dom om så dant där inne så att magen blir alldeles fyrkantig. Man ser det oftast inte med blotta ögat hur magen blir fyrkantig utan jag får en liten känsla av illamående och känner att bäbis drar längs med hudens insida. En liten stund senare har magen gått från rund till fyrkantig. Ibland är de båda två så det ser ut som två horn som kommer ut ur magen 🙂

fyrkantsmagePå bilden ovan är det ettan som tryckt ut rumpan så att det ser ut som att jag fått en bula på magen 🙂

Jag kommer verkligen att sakna dessa härliga rörelser när bäbisarna är ute. För även om det smärtar till ibland när dom sparkar, så är det en helt underbar känsla att känna dom små liven där inne och riktigt se hur magen rör på sig.

2 thoughts on “Fyrkantigt

  1. Jag kände också fel på rumpa/huvud när jag väntade sonen och två olika barnmorskor trodde att han kansle låg i säte med det gjorde han tydligen inte enligt tul.
    Vad duktig du är på skriva inlägg varje dag och dessutom såna som är intressanta att läsa!

Lämna ett svar