Hur lyckas dom?

Efter att vi kommit hem från dagis och jag klätt av mina barn så konstaterar jag varje dag att deras kläder är så gott som fläckfria. Klär dom barnen i sopsäckar på dagis eller?!

Hemma kan dom inte ha på sig kläder utan att dom behöver totalsaneras efteråt. Även om dom har haklappar, lika dana som dom har på dagis, och blir matade, precis som på dagis, så är det fullt med fläckar på både tröjor och byxor. Dom spottar ut och får hela ansiktet fullt, vilket dom sedan gnuggar runt i och får händerna fulla och därefter går det på en grisblink tills alla plagg är nerdyngade.

Jag är en person på två barn, på dagis är dom tre vuxna på femton barn. Hur lyckas dom hålla barnen rena??

Igår fick jag en liten gliring om att pojkarna inte kan äta själva. Mina 13 månaders barn. Eh… Är det vanligt att barn i den åldern kan det?
Hemma vänder dom upp och ner på tallrikarna och kastar muggar genom hela köket och använder besticken som trumpinnar. Dom är jätteduktiga på att äta själv – om dom får äta med händerna vill säga.
Dom har dock börjat visa lite intresse för att äta med bestick, men det går ju som det gör. Jag får lägga lite extra mat i en tallrik och ge dom varsin sked. Dom vispar mest runt med skeden i tallriken tills att den åker i golvet och skeden därefter körs in i brorsans eller morsans mun innan den också hamnar på golvet. Och efter en äta-själv-matstund blir det till att stoppa ner barnen i badkaret, för då har dom mer mat på kroppen än i den.

Lämna ett svar