Plåster på såret

Igår hade Damien bitit Kevin på kinden och såklart blivit ledsen. En av pedagogerna hade då satt ett plåster på Kevins kind för att, psykologiskt, ge tröst.

Det skulle hon inte gjort!

Idag vaknade vi upp med stora röda märken efter klistret på plåstret. Jag fick därefter lära mig att vissa barn är allergiska mot en del plåster och kan få som brännmärken på huden av dom. I värsta fall kan det vara så illa att det blir ärr efter såret.

Jag hoppas innerligt att det kommer att läka fint på Kevin och att det inte ger några som helst märken efteråt. Annars är det ställe som kommer att få se en tigermamma!

Visst, jag vet att det sattes dit i all välmening. Men det var totalt onödigt och som senior pedagog borde man besitta informationen att det kan ge allergiska reaktioner.

Allergin som det, med största sannolikhet, handlar om är kolofoniumallergi. Kolofonium är då ett ämne som finns i klistret på plåstren, och i många andra produkter också för den delen. Men det kan även vara latex som Kevin är allergisk mot.

Jag har mailat vårdcentralen och väntar på svar därifrån huruvida det går att testa vilket ämne som han är allergisk mot så att vi kan undvika det i framtiden.

plasterallergi

Lämna ett svar