Wow!

Igår var det viktkontroll på BVC igen. Wow, säger jag bara! Även om jag tycker att dom äter dåligt emellanåt och spyr upp maten så fortsätter dom att gå upp i rask takt. Så pass att dom nu är över medelkurvan för sin korrigerade ålder (hur gamla dom skulle varit). Små tjockisar med andra ord 😛

Hur fina är inte deras hälsokort sedan vi blev utskrivna från neonatalen… 😀

Kevin  Damien 
Ålder Vikt Ökning Vikt Ökning
5 veckor 2.740 2.735
6 veckor 2.940 200 2.900 165
7 veckor 3.240 300 3.240 340
8 veckor 3.560 320 3.630 390
9 veckor 3.870 310 3.960 330
10 veckor 4.210 340 4.280 320

Dom har nu alltså passerat 4 kg!!!

Som jag skrev i söndags, så har pojkarna fått provat jouice genom att jag doppat nappen, och som jag trodde så fick jag också bannor av BVC.

– Sluta med det på en gång! Man ska inte ge jouice förrän dom är över ett år gamla. Doppa nappen i vatten eller ersättning istället, sa Maria.
– Varför är det så farlig då? frågade jag. Jag tycker inte alls att det är hela världen att nån gång då och då doppa tippen av en napp och låta dom smaka när dom inte mår dåligt av det.
– Det fräter på tandbildningen och så skapar du dåliga vanor.
– Varför har då Semper jouice från 4 månader om man inte får ge dom det förrän dom är 1 år?
– Det är inte bara det som Semper har som inte är bra.

Eh…  Man ska väl kunna lita på att barnmatstillverkare, och speciellt så stort märke, tillverkar mat efter ålder som är rekommenderat. Hur ska man annars våga ge sitt barn annat mat än ersättning och bröstmjölk över huvud taget?

Och sen… jag köper inte det där med frätning på tandbildningen. Dom är ju minst 1-2 månader bort från att få tänder! Och om det nu skapar dåliga vanor att smaksätta nappen… varför är det då bättre att doppa den i vatten eller ersättning?

Jaja…

På torsdag är det ju hälsoundersökning, så då får vi se vad läkaren säger om Damiens skelande öga. Maria tyckte i alla fall att det verkade normalt och Damien håller ögonkontakt som han ska.

2 thoughts on “Wow!

  1. Måste bara kommentera nu kännr jag. Har följt din blogg ett tag nu efter att jag hittade den igen efter hela sommaren. Grattis till de små! Så fina! Av alla gravidbloggar så gillar jag din jordnära blogg bäst och jag måste säga att jag tycker pojkarnas pappa är hyffsat bakom flötet. Grattis igen till de fina små pojkarna!

Lämna ett svar