10 månaders dagen.

Igår blev mina troll 10 månader. Underbara troll 😀 Jag är så fruktansvärt kär i dom så jag blir varm i hela kroppen när jag ser på dom.

Först blev det ett 10 månaders besök på BVC. Kevin hade gått ner 10 gram, men växt 1,5 cm. Damien hade gått upp 30 gram och växt 1 cm.
Tänk vad dom växt sedan dom föddes! Ca 15 cm bara runt huvudet, och ungefär 30 cm på längden. Vikten har dragit iväg rejält! Från att varit nere på ynka 1,6 kg så har dom ökat snart 8 kg!

Barnen firades tillsammans med mamma och farmor med ett besök på ett lekland där dom fick äta pannkakor och leka i bollhav och med massor av andra roliga leksaker.

Idag var det grinigt värre nästan hela förmiddagen så jag höll på att bli tokig på grabbarna! Kevin skulle klänga på mig precis hela tiden och blev hysteriskt ledsen så fort jag gick en meter ifrån honom. Damien ville hitta på hyss hela tiden och blev förbannad när jag lyfte bort honom eller tog bort det han inte fick leka med.
När dom till slut hamnade på var sin sida av grinden så fick jag mig en stunds roande vila. Dom skrattade harmynt åt varandra 😀
Kanske att det beror på att jag brukar leka tittut med pojkarna när dom är i sina sängar och så sitter jag på golvet nedanför, så kanske att dom gjorde samma sak med varandra 🙂

tittut_brorsan

Straxt efter lunchtid så loggade jag in på kommunens hemsida för att se om det händer något med ansökan till förskola. Där står det då att jag HAR blivit erbjuden plats till 11 Augusti och att erbjudan skickats till vårdnadshavarna. Eh?? Det har inte kommit nåt sånt i min låda inte – och man har ju bara 10 dagar på sig att lämna ett besked, annars får man göra en helt ny ansökan, och därmed hamna ”längst bak” igen!
Det var i alla fall inte den förskolan som jag sökt till som jag blivit erbjuden, så jag ringde till den här och bad att få komma på ett studiebesök. En timme eller två senare var vi där, jag och pojkarna. Det är verkligen ”skolmiljö” där, både ute och inne. Ute är det stenplattor och inne är det trista furu och metallmöbler. Det kändes verkligen skola om det, och inte alls så ”hemmamysig” som den förskola jag hade sökt till. Inte så konstigt egentligen då det ligger på skolområdet. Men personalen var i alla fall väldigt trevlig 🙂
Det är så stort dagis att det finns två småbarnsavdelningar, men det stod inget om vilken avdelning som det handlade om, så jag fick se båda. Den första var ljus och hade mycket lekytor, den andra var mörk och var i princip bara ett enda rum – matplatsen inkluderad! Den avdelningen ville jag inte alls att pojkarna skulle gå på. Så när jag kom hem så mailade jag kommunen och frågade vilken avdelning det gällde. Självklart så var det ju den mörka avdelning 🙁

Jag har nu i alla fall mailat tillbaka och frågat om man inte kunde få plats på den ljusa avdelningen istället. Ingen av dom är ju fulltalig, så det tycker jag dom borde kunna fixa.

One thought on “10 månaders dagen.

Lämna ett svar