Älska kladd!

Ja… man måste älska kladd som småbarnsförälder. För OJ! vad kladdigt det blir precis överallt! Nu om nåt så är jag glad över robotdamsugaren som, mer eller mindre, får gå ett varv i köket efter varje matning.

Det där med majskrokar har jag ingen som helst erfarenhet av tidigare trots att jag har tre småsyskon som är 9, 12 och 14 år yngre. Men man har ju hört det pratas om det nu på senare år. Både positivt och negativt. Men jag har aldrig fattat varför det kan vara negativt. Inte förrän nu!

Jag köpte en påse i söndags när jag var på affären och öppnade den redan där då grabbarna började bli lite hungergriniga. Och vem vill liksom lyssna på barnskrik i affären? Jag vet ju själv hur enormt irriterande det är. Egna barn eller inte! Det sa bara floff så var dom borta. Min tanke var ju att majskrokarna måste vara bland alla kläder nånstans, men jag lämnade tanken vid det och shoppade vidare och åkte sen hem.
Hemma insåg jag att det inte fanns några majskrokar bland vare sig kläder eller i babysitter. Dom måste ha tappat dom på golvet i affären…

Grabbarna var ju fortfarande hungriga så jag satte dom i varsin matstol och gav dom en majskrok var så att dom var sysselsatta ett tag medan jag gjorde iordning maten. Återigen sa det bara floff så var krokarna borta och jag insåg att dom var uppätna.

Jag insåg även varför en del föräldrar totalvägrar majskrokar. Det är ju som Konrads kalasklister!! Torkar fast supersnabbt och sitter som berget. Bara att försöka få bort från ansiktet efter några minuter krävdes en rejäl skrubbning, vilket absolut inte uppskattades av pojkarna.

Så var det då middag. Även den blev en ny smaksensation för grabbarna… Blodpuddingpuré (se nedan). Var det kladdigt innan var det inget emot vad det blev nu! Dom fullständigt älskade maten och även fast jag matade dom med sked så …. ja, se själv…

Med ett så matigt inlägg så tänkte jag även passa på att dela med mig av lite recept igen…

Ladda ner recept
Ladda ner recept

Recepten kan du ladda ner i PDF format om du vill kunna skriva ut och spara dom.
Annars kommer dom även här;

Rostbiff & Sötpotatispuré

1 skiva rostbiff
1 stor sötpotatis
1/4 morot
1/2 äpple
4 msk rapsolja

Skala och skär potatis, morot och äpple i bitar. Koka tills att potatisen är mjuk. Stek rostbiffen i rapsolja och krydda eventuellt—dock ej med någon saltblandad krydda! Lägg allt i en mixer tillsammans med rapsolja och mixa. Tillsätt lite av kokvattnet tills att du får den konsistens du önskar.

Svampomelett

1 ägg
1 champinjon
1 tsk hackad persilja
1 msk creme fraise
3 msk rapsolja

Rengör och skiva champinjonen och stek i rapsolja. Blanda ägg, creme fraise och persilja och häll i stekpanna. Stek tills att ägget är färdigt. Lägg i mixer tillsammans med champinjonerna. Tillsätt vatten om du önskar lösare konsistens.

Järnberikad havregrynsgröt

4 dl havregryn
2 bitar tunnpaltbröd
1 dl torkad frukt (valfritt)

Mixa väl i en mixer så att det nästan blir pulveraktigt. Tillaga sedan vid behov efter anvisningar på havregrynsförpackningen.

Köttfärssås

200 gram blandfärs
1 scharlottenlök
1 tomat
1 dl vatten
4 msk rapsolja

Lägg allt i en panna och bryn under omröring. Låt småsjuda i 10 minuter. Krydda eventuellt—dock ej med någon saltblandad krydda! Lägg i mixer tillsammans med ex. kokt fullkornsspagetti . Tillsätt vatten tills du fått önskad konsistens.

Blodpuddingpuré

2 blodpuddingskivor (1 cm tjocka)
1/3 mango
50 gram björnbär

Stek blodpuddingen ca 3-4 minuter på varje sida. Skala mangon och rengör björnbären. Lägg allt i mixer och tillsätt vatten till du får önskad konsistens.

4 thoughts on “Älska kladd!

  1. Vi har varit lite försiktiga med majskrokar. Det Karlssons klister som blir på utsidan blir ju även i mage /tarm. Framförallt för mina som dricker dåligt med vatten.

Lämna ett svar