Babybok

I går kväll hade jag två små hängiga pojkar. Deras normaltemp ligger på 36,5° men igår sköt den iväg som en reaktion på vaccineringen. Damiens temp steg till 37,6° så det var väl inte sådär jättemycket. Kevin kändes däremot som en kamin med sina 38,7° så han fick en 60 grams Alvedon suppositorium (stolpiller).
Det var inte så lätt för mig att sova sen, kan jag säga. Jag låg och kände på barnen titt som tätt för att kolla så att dom inte blivit mer varma. Vid första nattmatningen hade dock febern sjunkit så då kunde jag slappna av lite.

Jag har inte köpt några minnessaker alls åt pojkarna då dom skulle ha namnkalas och man brukar få så mycket sånt då. Jag pratar då alltså sparbössor, första tanden ask, mina första år bok etc. Men dom fick nästan ingen sånt alls, trots att jag, eller jag menar pojkarna ( 😛 ), önskat sig det. Många tycker väl att sånt är onödigt och bara blir liggandes i en låda i källaren, men oavsett så tycker jag ändå att barnen ska få sånt. Det är ju liksom tradition på något sätt. Men nu har dom ju saker att önska sig till jul. Även om det blir mamma, eller jag menar tomten ( 😛 ), som får köpa det.

Dels vill jag att pojkarna ska ha en varsin mätsticka där man mäter deras längder varje år. Det kanske är en onödig grej, för vem behåller sånt när man blir vuxen? Men jag tycker ändå det kan vara roligt att ha. Hade jag bott i hus hade jag ju kunnat använda dörrlisterna till pojkarnas rum, och målat ett motiv och märkt ut mått. En dörrlist kan man ju liksom ta med sig om man flyttar. Visst skulle jag väl kunna använda den som finns i lägenheten, men dels så är det en tråkig en i plast, vilket kanske inte blir så roligt att ta med sig i vuxen ålder, och dels blir nog inte hyresvärden så glad om jag tar med mig två lister 😛

Konstigt nog är mätstickorna man kan köpa väldigt dyra. Man vill ju ha en som går till 180 cm i alla fall, för jag gissar på att dom kommer att bli runt 175 cm när dom växt färdigt. Och så vill jag ha en någorlunda neutral, så att den inte blir så barnslig när dom blir äldre. Vilka krav jag har va?! 😛
Det finns en som heter Kids Concept Star, som jag tycker är helt okej. Men den går ju bara till 160 cm, och så känns den lite väl dyr. 249 spänn för en träbit, liksom!
Jag funderar på att göra mig en egen istället. Köpa två trälister på en byggaffär, såga till och sen måla den själv. Visst är det mer jobb med det, men det blir ju mer personligt och då får jag ju den längden jag vill också 🙂

Något som man alltid brukar få av släkt är en sån där ’Mina första år’ bok. Det brukar ju till och med vara att man får flera. Men pojkarna fick ingen alls, så jag tänkte köpa mig det åt dom. Det var ju lättare sagt än gjort. Den där boken man själv hade när man var liten, Mina tidigaste öden och äventyr, verkar inte existera längre. Trist. Jag tycker den är jättebra! Nä, det jag hittat är ju böcker, och inga ringpärmar. När man satt in foton i dom så kommer dom ju bli helt trekantiga. Typ som en överfull pärm blir. Öppen liksom. Och så tyckte jag inte dom var så roliga heller.

Visst finns ju den där bebisboken.se som man får ”erbjudande” om som nybliven förälder i nån av babybagarna. Först och främst… varför kallar dom det för erbjudande? Det är ju ingen skillnad mot om man inte fått ”erbjudandet”. Samma pris, samma utbud…
Men där är det ju färdiga sidmallar som man kan välja mellan och fylla i med information och bilder. Och så är det inte anpassat för tvillingar. Ett konto medger bara en bok. Jag behöver ju två! Och sämst av allt är att man inte får testa. För att kunna göra det måste man alltså ha ett konto och får pynta 199 kr för två år. Och då ingår inte ens en tryckt bok. Vill man ha det också så får man lägga ytterligare 200 kr när man skapar kontot. Så man köper lite grisen i säcken.

Jag valde ett annat alternativ som inte kostar mig ett rött öre förrän den dagen jag trycker på Beställ. Jag väljer helt och hållet utformningen på boken. Storlek, material, bindning, etc. och får helt blanka blad som jag själv kan designa helt hur jag vill, även om det finns några mallar, clipart etc som jag kan infoga. Kontot kostar mig inte något alls, jag kan ha hur många produkter jag vill sparade som jag kan gå in och redigera och lägga till i när jag vill. Kostnaden för boken blir dessutom mycket lägre. Och det som är ännu bättre är att jag kan göra en bokserie om jag vill. Typ ’Första året’, ’Andra året’ osv. och få exakt lika dant utseende på böckerna.
Eftersom att man helt och hållet kan designa sin bok, så kan man ju även göra sagoböcker, gåvor etc. Typ ’Tvillingarna åker pulka’, ’Tvillingarna hälsar på hos morfar’.

interaktiv_babybok

Hahaha. Jag låter som en säljare känner jag :PJag ska sluta babbla på om det här nu. Det finns säkert en uppsjö med ställen där man kan göra såna här interaktiva fotoböcker. Jag använder mig av Smartphoto, som jag använde vid namnkalaset.

Lämna ett svar